Ruud møter tyske Jan-Lennard Struff i US Open

29-åringen er nummer 35 på verdensrankingen.

HAR MØTTES FØR: Casper Ruud har møtt Struff bare en gang tidligere, i Monte Carlo Masters i 2017, og da vant tyskeren i strake sett. Foto: Johann GRODER / APA / AFP) / NTB Scanpix
HAR MØTTES FØR: Casper Ruud har møtt Struff bare en gang tidligere, i Monte Carlo Masters i 2017, og da vant tyskeren i strake sett. Foto: Johann GRODER / APA / AFP) / NTB ScanpixVis mer

Casper Ruud møter Jan-Lennard Struff i 1. runde i Grand Slam-turneringen US Open, som innledes mandag. Den tyske 29-åringen er nummer 35 på verdensrankingen.

Ruud har møtt Struff bare en gang tidligere, i Monte Carlo Masters i 2017, og da vant tyskeren i strake sett.

Dersom Ruud tar seg videre, blir neste motstander amerikanske John Isner eller kvalifiseringsspilleren han møter i 1. runde. 34-årige Isner er nummer 14 på verdensrankingen og er seedet på samme plass i US Open.

Vinneren av den kampen i 2. runde har fire mulige motstandere, hvorav 22.-seedede Marin Cilic er den høyest rangerte. De tre andre er useedet: Filip Krajinovic, Cedrik-Marcel Stebe og Martin Klizan.

KAPPLØP: Hekkeløper Amailie Iuel svarer på om det er mulig å løpe raskere enn T-banen. Vis mer

Først i 4. runde kan en av de virkelig store stjernene havne på motsatt side av nettet fra Ruud. Om nordmannen skulle ta seg så langt, kan han møte 2.-seedede Rafael Nadal.

Casper Ruud er nummer 54 på ATP-rankingen.

Nadal møter australske John Millman i 1. runde. Det er spilleren Ruud ville møtt om han hadde vunnet onsdagens åttedelsfinale i ATP-turneringen i Winston-Salem.

Toppseedede Novak Djokovic møter Roberto Carballes i 1. runde. 3.-seedede Roger Federer, som er i samme halvdel av oppsettet som Djokovic, møter en kvalifiseringsspiller.

I kvinnenes turnering spiller de tidligere verdensenerne Serena Williams og Maria Sjarapova mot hverandre i 1. runde i en turnering de til sammen har vunnet sju ganger (Williams seks, Sjarapova en).

Verdensener og tittelforsvarer Naomi Osaka møter russiske Anna Blinkova i 1. runde. Hun er på motsatt side av oppsettet fra 8.-seedede Serena Williams, så de kan møtes i finalen slik de gjorde i fjor.