Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud om motstander i andre runde

Ruud om neste motstander: -Han er ingen Federer

Far og sønn Ruud har troen på seier.

ARGENTINSK MOTSTAND: Casper Ruud møter Diego Schwartzman i andre runde i Australian Open. Kampen går natt til onsdag norsk tid. Foto: AFP PHOTO/SAEED KHAN/NTB Scanpix-
ARGENTINSK MOTSTAND: Casper Ruud møter Diego Schwartzman i andre runde i Australian Open. Kampen går natt til onsdag norsk tid. Foto: AFP PHOTO/SAEED KHAN/NTB Scanpix- Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 år gamle Schwartzman er langt mer erfaren enn 19 år gamle Ruud. I fjor hadde han sin beste sesong som ble toppet med en 25.-plass på verdensrankingen. For øyeblikket ligger han på 26.-plass på ATP-rankingen.

- Jeg har troen. Når man først møter en spiller i topp 30, er dette en passende motstander. Og så kommer det an på dagsformen. Han kan være i det umulige hjørnet og ikke gjøre feil. Det blir opp til Casper å være farlig med forehanden og presse ham – uten å gjøre feil, sier Christian Ruud til NTB.

Schwartzman måtte i likhet med Casper Ruud gjennom en kraftanstrengelse mandag. Tre timer og 59 minutter brukte argentineren på å slå serbiske Dusan Lajovic. Siste sett endte 11-9 – det samme gjorde Ruuds kamp mot Quentin Halys.

- Han er ikke Federer

19 år gamle Ruud gjør det klart overfor NTB at han ikke stiller opp for opplevelsen og erfaringens skyld.

- Jeg tenker jo at jeg skal slå ham. Han er jo god, men han er ikke (Roger) Federer. Hadde jeg møtt Federer, hadde jeg nytt hvert sekund. Så selv om Schwartzman er topp 30, er han ikke en skikkelig toppstjerne, det må jeg si. Men han har vært i god form, og han hadde sin beste sesong i fjor, sier Ruud.

- Han er en spillbar motstander. Han slår ikke knallhardt eller har en ekstrem serve. Det blir nok litt mer spilling enn det var på mandag, håper jeg. Han er veldig god bakfra, er rask og smart – det er hans sterke side, oppsummerer Ruud.

- Men jeg har sett på ham og har noen ideer om hvordan jeg skal slå ham.

Gode resultater

Schwartzman tok seg til 2. runde av Australian Open i fjor og tredje runde i French Open. I Wimbledon ble det exit i første runde, men i French Open tok han seg imponerende nok til kvartfinalen.

- Casper må være smart og spille aggressivt, men likevel ikke helt vilt. Han må gå på de enkle ballene. Det hjelper selvfølgelig om han server bra. Så får man se hvem som har dagen, sier pappa Ruud.

Kampen er den fjerde av kampene på bane 7 i Melbourne Park. Den første kampen starter klokken 01.00 norsk tid – noe som kan tyde på at Ruuds kamp kommer i gang og blir spilt etter at det norske folk har stått opp onsdag morgen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!