Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruuds samarbeid med Rafael Nadal

Ruud om samarbeidet med verdenseneren: - En unik mulighet. Det er veldig stort

Casper Ruud (19) håper plass på det han selv omtaler som «et av verdens beste tennisakademier» kan føre ham høyere opp på rankinglista.

FLYTTER: Casper Ruud flytter til Mallorca for å utvikle seg videre som tennisspiller. Foto: Tomm W. Christiansen
FLYTTER: Casper Ruud flytter til Mallorca for å utvikle seg videre som tennisspiller. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TENNISARENA (Dagbladet): På dagens pressekonferanse i Oslo Tennisarena på Hasle snakket Casper Ruud om høsten og tiden som kommer. I september flytter Snarøya-gutten til Mallorca for å bli en del av teamet til verdens beste tennisspiller: Rafael Nadal.

Samarbeidet med den ferske French Open-vinneren innebærer at Ruud blir en del av Nadals akademi i Spania. I tillegg vil han kunne samarbeide tettere med Nadal og hans team.

- Nadal har kanskje vært det største idolet mitt. Jeg gleder meg veldig til å dra, sier Ruud.

Flytter med familien

I tillegg til Ruuds foreldre blir også lillesøsteren med på flyttelasset til Mallorca. Casper Ruud skal være en del av Rafa Nadal Academy by Movistar, som er det offisielle navnet til Nadals akademi.

Akademiet skal være et av verdens største, og ifølge Ruud antakeligvis et av de beste i hele verden.

- Nivået i Norge er ikke dårlig, men ikke i nærheten av det nivået jeg bør være på, sier Casper Ruud, og legger til at hverdagen utenom turneringene stort sett kommer til å bestå av to timer trening på morgenen og to timer på ettermiddagen, i tillegg til styrke.

- Stort

Far Christian Ruud har fulgt sønnen tett gjennom karrieren, og blir også med til Mallorca om en måned. Ruud legger ikke skjul på at han er henrykt over sjansen sønnen har fått.

NY PARTNER: Casper Ruud skal bli en del av teamet til verdenseneren Rafael Nadal. Foto: Ap Photo
NY PARTNER: Casper Ruud skal bli en del av teamet til verdenseneren Rafael Nadal. Foto: Ap Photo Vis mer

- At Casper får muligheten til å trene med Rafael Nadal ofte er veldig stort. Casper ønsker å nå langt, og da er det ikke noe bedre enn å trene med de beste i verden dag ut og dag inn.

Fire måneder før 20-årsdagen ligger unge Ruud på 138.-plass på verdensrankingen. På sitt beste var faren nummer 39 på samme ranking. Nå håper både far og sønn at Mallorca-oppholdet kan gjøre at Casper Ruud tar ytterligere steg.

- Denne muligheten er unik og vi håper dette kan ta Casper enda lenger opp på rankinglista, sier Christian Ruud.

US Open

I disse dager foregår tennis-NM i Frognerparken, men det er uten Ruud. Neste turnering på programmet er US Open, som begynner 21. august. I fjor røk han ut i kvalifiseringen mot italienske Simone Bolelli.

- US Open blir en utfordring. Det er Grand Slam og en av de største turneringene. Jeg har gjort det bra i US Open som junior tidligere, og så lenge jeg klarer å takle varmen og fuktigheten som er der, kan jeg prestere godt igjen i år. Jeg tror høsten blir morsom, sier Casper Ruud til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!