Ruud pirket inn seieren

Fortjent seier til United over Villa.

(Dagbladet.no:) Det tok sin tid, men da målet kom var det svært fortjent at det kom i den enden. Og det var jo bare ett sted det kunne bli mål i formiddag, for Manchester United hadde full kontroll i sin første hjemmekamp denne sesongen.

Aston Villa brukte alle kreftene sine på å forsvare seg, og hadde ingenting å komme med offensivt.

Etter et massivt press, og etter hvert også noen store sjanser, fikk United hull på byllen etter 65 minutter.

Cristiano Ronaldo slo inn fra høyre, og Olof Mellberg nådde ikke opp. I stedet stusset han ballen bakover, og Ruud van Nistelrooy var selvfølgelig frampå og pirket ballen i mål.

- Etter å ha fått forrige sesong ødelagt av skader er Ruud veldig godt trent nå. Det høster vi frukter av nå, sier United-manager Sir Alex Ferguson ifølge BBC.

Frisk Ronaldo 

Nettopp Ronaldo var et frisk pust da han kom inn like før målet.

I løpet av ett minutt slo han et godt frispark som Gabriel Heinze nesten headet i mål. Sekunder seinere var det Ronaldo som headet, uten å treffe nettmaskene.

PUTTET IGJEN: Ruud van Nistelrooy luktet mål da Ronaldo slo inn, og pirket ballen i nettet fra kloss hold. Foto: REUTERS
PUTTET IGJEN: Ruud van Nistelrooy luktet mål da Ronaldo slo inn, og pirket ballen i nettet fra kloss hold. Foto: REUTERS Vis mer

Begge gangen var det Villas bestemann som sto i veien, den danske keeperen Thomas Sørensen.

Hadde det ikke vært for han hadde United vunnet mer.

- Jeg luktet mål gjennom hele kampen. De hadde en fantastisk keeper, sier Ferguson.

Når det er sag var også Villa gode defensivt. En stund. De nektet United rom, og da slet hjemmelaget med å skape sjanser. Utover i 2. omgang gikk derimot gjestene tom for krefter, og da var det nesten bare ett lag på banen.

• Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Manchester United - Aston Villa 1-0
Van Nistelrooy (65).

KAMPEN ER OVER: Ingen kan si at dagens United-seier var ufortjent. Laget førte kampen fra start til slutt, og burde vunnet mer.

91 MIN: Scholes takler bakfra, uten å treffe ballen, og får gult kort.

85 MIN: Scholes kommer seg fri og skyter godt, men Sørensen redder. Van Nistelrooy er framme på returen, men Djemba-Djemba redder på streken. Det burde uansett ikke blitt mål, siden Ruud sto i offsideposisjon da Scholes skjøt.

82 MIN: Det er fortsatt United som presser, selv om hjemmelaget leder 1-0. Villa har åpenbart ikke særlig mye å stille opp med.

77 MIN: Smith inn for Rooney. Dermed ble det ikke mål på Rooney i dag. Han har scoret i sine tre foregående kamper denne sesongen.

73 MIN: To Villa-bytter: Solano inn for De la Cruz og Moore inn for Whittingham-

71 MIN: Virkelig enveiskjøring nå. Neville slår inn i feltet og Scholes får stå alene på 7-8 meter. Han header hardt, men bare rett på Sørensen som bokser unna. Hvor lenge er det 1-0?

65 MIN: Ruuuuuud, roper Old Trafford. Ronaldo slår inn fra høyre, Mellberg kommer ikke høyt nok og stusser ballen til bakre stolpe. Der er selvsagt måltyven fra Nederland og pirker ballen i mål. En særdeles fortjent ledelse.

61 MIN: Sørensen med to kjappe mesterredninger. Først hindrer han en Heinze-heading, etter et innlegg fra Ronaldo. Under et minutt etterpå er portugiseren selv frampå. Med hodet. Men Sørensen ser ut til å ha bestemt seg for å være vegg i dag.

58 MIN: Hjemmelaget gjør to bytter. Heinze kommer inn for O\'Shea og Ronaldo kommer inn for Park.

52 MIN: Park vegg med Rooney og kommer seg fri i feltet, på høyresiden. Innlegget hans treffer ingen lagkamerater. Han kunne kanskje vært frekkere og skutt selv. Uansett, godt spill av United.

46 MIN: Van Nistelrooy prøver seg på et lurt skudd fra 20 meter, men det er ikke spesielt hardt og heller ikke godt nok plassert. Utenfor stolpen.

2. OMG. I GANG: Ingen nye spillere i pausen.

PAUSE: Manchester United har vært klart best, men Aston Villa har forsvart seg bra. Hjemmelaget har par skapt et par sjanser.

44 MIN: Scholes får ballen på 20 meter, og har tid og rom. Han kliner til på direkten, men ballen skrur feil vei og utenfor. Slettes ikke sikkert at Sørensen hadde nådd bort til stolpen om den hadde gått innenfor.

41 MIN: Rooney kaster seg altfor seint inn i en duell med Djemba-Djemba, og får et fortjent gult kort.

37 MIN: Villa forsvarer seg med nebb og klør, og så fort United kommer over midtbanen har bortelaget ti spillere langt inn på egen banehalvdel. Manchester nektes rom å spille på, og har derfor heller ikke kommet til mange sjanser.

30 MIN: Uniteds tredje corner slås ut til Rooney, som står på 20 meter. Han kliner selvfølgelig til på hel volley, og ballen glir gjennom skogen av mennesker i feltet. Villa klarerer derimot på streken.

27 MIN: Park forserer inn mot 16-meteren, drar seg forbi oppasseren og kliner til fra 16-metersstreken. Sørensen får tre fingre på skuddet og slår forsøket fra Park i tverrliggeren. Kampens første sjanse.

19 MIN: Samuel må gå av med en skade, og inn kommer Djemba-Djemba.

15 MIN: United åpnet friskest, men etter hvert har hjemmelaget sluppet seg litt ned på banen. Dette har ført til mer ball til Villa, men de klarer ikke skape noen sjanser.

11 MIN: Mellberg tar et godt grep rundt livet til Rooney, og slipper ikke selv om engelskmannen forsøker rive seg løs. Gult kort til svensken.

10 MIN: Van Nistelrooy legger ballen ned på snaue 30 meter. Han har en stor Villa-mur foran seg, men det ser ikke ut til å skremme ham. Spissen prøver å skru ballen rundt muren, og klarer det, men frisparket går utenfor. Sørensen hadde nok også hatt kontroll om det hadde gått på innsiden av stengene.

5 MIN: Rooney vipper ballen elegang i retning van Nistelrooy, men danske Sørensen er våken og snapper ballen foran en gallopperende nederlender.

I GANG: Manchester United sparket kampen på Old Trafford i gang.

Man. United: Van der Sar, G Neville, Ferdinand, Silvestre, O\'Shea (Heinze (58), Fletcher, Keane, Scholes, Rooney (Smith 77), van Nistelrooy, Park (Ronaldo 58).

Villa: Sorensen, Hughes, Ridgewell, Mellberg, Samuel (Djemba-Djemba 19), De la Cruz (Solano 73), McCann, Davis, Barry, Whittingham (Moore 73), Angel.

(Dagbladet.no:) Wayne Rooney har scoret i alle sine tre kamper denne sesongen - sist i den engelske fadesen i København på onsdag.

Han som slapp inn det målet, Thomas Sørensen, skal nok en gang forsøke å stoppe Rooney.

- Han er en av de beste spissene i verden, og beviste det da han tok vare på sjansen han fikk på onsdag, sier Villa-keeperen ifølge Manchester Online.

Sørensen er derimot ingen slagen mann på forhånd.

- Danmark hadde stort sett kontroll på ham og vi vant kampen. Forhåpentligvis kan vi gjøre det samme i dag, sier han.

I så fall vil det være første gang Villa vinner på Old Trafford på 22 år.