Ruud raser på rankingen

Det går nedover for tennisspiller Christian Ruud. Raskt.

Tennisspilleren Christian Ruud raser denne uken ned 39 plasser på verdensrankingen. Nå spøker det for deltagelse i French Open.

For to uker siden kom Christian Ruud til finalen i en oppvisningsturnering i USA, etter å ha slått noen av verdens beste tennisspillere. Påfølgende uke dro han til Mexico for å sikre seg en plass direkte til hovedturneringen i French Open. Men i stedet for å fortsette med sitt gode spill, røk han ut i første runde mot en antatt dårligere spiller. Ruud var seedet som nummer tre i turneringen i Mexico, men tapte grundig.

I forrige uke deltok Ruud i en turnering på paradisøya Bermuda i Atlanterhavet. Og nok en gang bar det ut i første runde, mot en antatt dårligere spiller.

I dag ble verdensrankingen offentliggjort. Den viser at Ruud har mistet 87 poeng på en uke, noe som gjør at han denne uka er rangert som nummer 161 i verden. Bare 20 plasser bak ham finner vi en annen nordmann. Jan Frode Andersen er lenge blitt sett på som kronprinsen i norsk tennis, og aldri før har avstanden mellom Ruud og Andersen vært mindre enn den er i dag.