Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud-rekord på verdensrankingen

Casper Ruud hopper opp én plass på verdensrankingen i tennis til 45.-plass. Det er karrierebeste. Mandag starter han grussesongen i Buenos Aires.

AVANSERER: Casper Ruud er klar for årets første grusturnering i argentinske Buenos Aires. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
AVANSERER: Casper Ruud er klar for årets første grusturnering i argentinske Buenos Aires. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Ruud er nå kun seks plasser bak pappa Christians bestenotering fra 1995. 39. plassen er det høyeste noen nordmann har vært plassert på ATP-rankingen.

Casper Ruud er seedet som nummer åtte i ATP 250-turneringen i argentinske Buenos Aires denne uken. Han kommer til turneringen etter å ha måttet stå over Cordoba Open med sykdom forrige uke.

Ruud har aldri tidligere klart å kvalifisere seg til turneringen i den argentinske hovedstaden. I 2018 røk han i andre kvalifiseringsrunde, mens han i fjor røk allerede i først kvalifiseringskamp.

I første runde møter Ruud useedede Pablo Andujar. Spanjolen er ranket som nummer 58 i verden, 13 plasser bak nordmannen. Andujar røk mot spanske Albert Ramos-Viñolas i andre runde av Cordoba Open.

Hjemmehåpet Diego Schwartzman er førsteseedet i turneringen. Han tapte fjorårets finale mot italieneren Marco Cecchinato som Ruud møter dersom begge vinner sine åpningskamper.

Det er ingen store endringer i toppen av denne ukens verdensranking. Novak Djokovic topper fortsatt for Rafael Nadal og Roger Federer.