SATSER VIDERE: Casper Ruud har for det meste spilt juniorturneringer i karrieren sin, men framover blir det flere seniorkonkurranser og flere poeng på verdensrankingen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SATSER VIDERE: Casper Ruud har for det meste spilt juniorturneringer i karrieren sin, men framover blir det flere seniorkonkurranser og flere poeng på verdensrankingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Ruud satser mot seniorkonkurranser

Flere poeng på verdensrankingen.

Casper Ruud har for det meste spilt juniorturneringer i karrieren sin, men framover blir det flere seniorkonkurranser og flere poeng på verdensrankingen.

Tennistalentet har opparbeidet seg en 15.-plass på juniorrankingen. På seniorsiden tok han mandag poeng bare for sjette gang. Nå skal 16-åringen forsøke å komme seg oppover på verdensrankingen.

- Det er på herresiden man tjener penger og slår igjennom. Det blir ikke mye av å være nummer tre som junior. Det har hele tiden vært en plan å gjøre det slik, men nå blir det fire turneringer på seniornivå i år, før det blir enda flere neste år, sier Ruud til NTB.

- Ikke skremmende Denne uken deltar unggutten i en seniorturnering i Sverige. I slutten av oktober venter tre konkurranser på hjemmebane i Norge der internasjonale spillere deltar. Også neste år blir det juniorturneringer, men i tillegg langt flere seniordeltakelser. Første gang han tok poeng på ATP-rankingen var i august.

- Det har ikke vært altfor skremmende nivå. Det er viktig å få litt poeng og klatre litt på herrerankingen, sier Ruud.

Nordmannen har en hektisk hverdag. Skal en bli god i tennis, er det lite hvile. Sesongen strekker seg stort sett gjennom hele året.

- Jeg spiller min siste turnering 12. desember, så er det litt juleferie, før vi reiser for å starte forberedelsene til Australian Open allerede 8. januar. Det er noen uker uten konkurranse etter Wimbledon på sommeren, forteller Ruud.

Fullfører videregående Tross at det meste i den doble norgesmestrenes liv handler om tennis og han bruker utallige reisedøgn på forskjellige turneringer, skal Ruud fullføre videregående. Stortalentet går annet år på Wang toppidrettsgymnas.

- Skolen har lagt opp en veldig fin løsning for meg slik at jeg kan reise mye. Jeg synes det er viktig å komme meg igjennom videregående i hvert fall, selv om det kanskje ikke bare blir seksere akkurat, sier Ruud.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram