Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud-scoringer ordnet Real-seier

Madrid-laget trygget ligaledelsen.

To sene mål av Ruud van Nistelrooy sørget for at Real Madrid vant 2-0 over bunnlaget Levante søndag.

Dermed er Real Madrid igjen sju poeng foran Barcelona, som krøp innpå med 4-0-seier over Murcia lørdag.

Et kvarter før full tid fikk hovedstadslaget straffespark da José Serrano handset i feltet. Van Nistelrooy var sikker som banken fra straffemerket og sørget for 1-0.

Elleve minutter senere sørget samme mann for å avgjøre kampen da han skjøt inn 2-0.

Nederlenderen, som nylig ble belønnet med en ny lukrativ kontrakt, fortsetter å øse inn viktige scoringer.

- Det var hardt arbeid, men vi fikk seieren. Den kan bli viktig når vi skal telle opp ved sesongslutt, sa Real-trener Bernd Schuster.

Yppet seg

Levante yppet seg fra start. Vertene var svært nær en scoring 14 minutter ut i kampen, men Fabio Cannavaro fikk klarert i siste liten. Også etter hvilen presset Levante på, men kvarteret før full tid var det de hvitkledde fra hovedstaden som gikk opp i ledelsen.

TO MÅL: Ruud van Nistelrooy ordnet Reals sjette seier på rad, da Madrid-laget trygget serieledelsen med 2-0 over Levante. Foto: AP/SCANPIX
TO MÅL: Ruud van Nistelrooy ordnet Reals sjette seier på rad, da Madrid-laget trygget serieledelsen med 2-0 over Levante. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Etter søndagens to mål ligger Ruud van Nistelrooy på delt annenplass på toppscorerlisten i Spania. Nederlenderen har 11 mål denne sesongen.

Levante, som sliter med finansielle problemer, innehar jumboplassen i «La Liga».

- Av og til er det vanskelig å motivere spillerne til kamp mot et lag som på papiret er svakere, men neste uke slipper jeg å si noe, sa Schuster. Reals neste motstander er serietreer Atletico i byderby.

Espanyol tapte

Barcelona er alene på 2.-plass sju poeng bak Real Madrid, etter at lillebror Espanyol røk 0-1 for Almeria og fikk sitt første serietap siden september. Espanyol ble passert av Atletico, som slo Valencia 1-0 med scoring av Sergio Agüero.

Villarreal på femteplass er oppe i ryggen på Espanyol etter å ha slitt seg til 4-3-seier mot Deportivo La Coruna. Nihat Kahveci, som i november skjøt Norge ut av EM-sluttspillet, scoret to mål, danske Jon Dahl Tomasson ett.

(NTB)

UNG LEGENDE: Raúl var som alltid på plass for Real Madrid. Her i kamp med Luz Alvaro.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media