Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud seiret i French Open

Tennisspilleren Christian Ruud vant den første kampen i årets utgave av French Open i Paris. Han slo den tidligere verdensstjernen Carlos Costa fra Spania i tre strake sett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruud vant med settsifrene 6-3, 6-4, 6-4. Nordmannen har slitt med en skade i den høyre skulderen en stund, men kjente lite til den i dag.

- Likevel tror jeg armen skal få hvile fram til den neste kampen torsdag, sier Christian Ruud til Dagbladet :på nettet fra Paris.

Ruud selv er godt fornøyd med spillet sitt i dag.

- Jeg følte jeg hadde god kontroll hele veien. Spesielt mot slutten fikk jeg opp tempoet, og spilte mer aggresivt framme ved nettet, sier Christian.

I andre runde møter nordmannen langt hardere motstand. På andre siden av nettet står nemlig svensken Thomas Enqvist. Han er for tiden rangert som nummer 17 i verden, og han er seedet i den prestisjefylte turneringen. Det siste året har Christian trent med svensken, og det tror han er en fordel.

- Jeg kjenner spillestilen hans godt, men ulempen er at han kjenner meg også godt. Likevel er jeg mer vant med å spille på grusunderlag, sier Christian.

Thomas Enqvist er i god form for tiden. Han slo nylig Moya og tyske Haas i en turnering i Düsseldorf, en turnering som gikk på grus. Enqvist har hatt stor suksess på tennisbanen i sin karriere. Pengene har rent inn på kontoen hans, og for å sitte igjen med mest selv har han like godt flyttet til skatteparadiset Monaco. I sin åtte år lange karriere har Enqvist spilt inn over 5 millioner dollar, og han har store sponsorinntekter. Bare i år har inntekten til svensken vært over fire millioner norske kroner.

Ruud skal bruke dagene i Paris til å slappe av. I kveld skal han spise et bedre måltid pasta, og i morgen skal han trene en times tid. Mye tid til å kikke på kjærlighetsbyen blir det neppe.

SLO TIL: Christian Ruud vant den første kampen i French Open.