Casper Ruud ute av Wimbledon

Ruud servet i stykker av giganten

Casper Ruud fikk det tøft i Wimbledon-debuten mot 208 centimeter høye John Isner.

WIMBELDON: Casper Ruud gjorde som mot Federer, og spilte seg inn igjen i tredje sett. Til slutt måtte han allikevel gi tapt. Video: Eurosport. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
  • Casper Ruud - John Isner 3-6, 4-6, 6-7

Casper Ruud hadde ikke spesielt lyst på et nytt møte med Roger Federer i Wimbledon, men slapp ikke spesielt mye billigere unna da det var John Isner som ble trukket som motstander i første runde.

Amerikaneren er regnet som verdens 12. beste spiller, og er svært vanskelig å håndtere. 34-åringen rager hele 208 centimeter over bakken, og har en fryktet serve. Selv verdens beste spillere sliter når Isner server.

- Han er vel den som server best på hele ATP-touren, skrøt nordmannen før dagens kamp.

Isner nådde helt til semifinalen i fjorårets Wimbledon, og Ruud ble levnet få muligheter til å komme seg videre fra Wimbledon-debuten.

Hevet seg

Årets sesong har derimot ikke vært knirkefri for Isner, som ikke hadde spilt en eneste kamp siden i mars før kveldens oppgjør. Veteranens skadeproblemer ble nevnt som en mulig åpning for Ruud til å få med seg noe, men 20-åringen fikk raskt merke at motstanderen fremdeles hører hjemme i verdenseliten.

Isner startet raskt å samle på serveess, og hadde tatt et poeng før publikum hadde rukket å sette seg ordentlig til rette.

Ruud slet med å returnere kraftservene fra den høyreiste motstanderen, men fikk etter hvert til mer av sitt eget spill. Etter å ha tapt den første serven til Isner, tok nordmannen sine tre neste, men til slutt var amerikaneren som tok settet 6-3.

Serveess

Ruud er rangert som verdens 60. beste spiller, og har for alvoret tatt steget opp mot den ypperste verdenseliten det siste året.

Spoler man ett år tilbake i tid finner man Casper Ruud helt nede på 154. plass på verdensrankingen i tennis. Noen uker tidligere var han ikke engang blant de 200 beste. Noe har skjedd siden den gang, noe solide opptredener mot blant annet Matteo Berrettini, Nick Kyrgios og Juan Martin del Potro er bevis på.

20-åringen er derimot spesialist på grus, og slet tydelig mot Isner på grønt dekke. Han er den tredje beste spilleren Ruud har møtt ifølge verdensrankingen. Etter en oppløftende avslutning på det første settet, startet den andre på verst mulig måte med et servebrudd.

På stillingen 2-3 til Isner i det andre settet hadde Ruud en gylden mulighet til å bryte hans serve da det sto 40-15 i nordmannens favør. 34-åringen klarte likevel å hente seg inn igjen med et nødskrik.

Isner tar i gjennomsnitt over 20 poeng per kamp via serveess, og også denne gangen lykkes han. Ruud fikk nok en gang hevet seg utover i settet, men tapte til slutt 4-6.

Tiebreak

Det tredje settet ble en skikkelig thriller, hvor Isner ikke lenger klarte å bryte Ruuds serve.

Settet gikk til slutt til tiebreak, og nordmannen skulle kjempe for nye sett. Det var imidlertid amerikaneren som var sterkest også på slutten av kampen.

Isner tok det siste settet 6-7 etter tiebreak.