Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud tapte mot Ramos-Vinolas

Ruud sjanseløs - ute av French Open

Tapte mot Albert Ramos-Viñolas i 2. runde av French Open.

I AKSJON: Casper Ruud. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB scanpix
I AKSJON: Casper Ruud. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB scanpix Vis mer
  • Casper Ruud - Albert Ramos-Viñolas 0-3 (4-6, 2-6, 4-6)

Casper Ruud møtte overmakten og tapte mot Albert Ramos-Vinolas i 2. runde av French Open.

Nordmannen fikk en tung start på kampen - men snudde 0-2 til 3-2. Så kom det noen feil igjen og Ruud tapte det første settet 4-6.

19-åringen var egentlig aldri i nærheten av å snu kampen, og den mer rutinerte spanjolen var solid gjennom stort sett hele matchen.

Dermed er det franske eventyret over for Ruud, som har spilt godt fram til i dag der det sa bråstopp.

- Ramos-Vinolas var god og gjerrig. Dessverre var han for god. Casper er litt ujevn i servingen. Ramos gjorde færre feil og var best, sier trener og tennispappa Christian Ruud til Eurosport.

Dagbladet fulgte kampen:

3. sett:

4-6: Ramos-Vinolas har ingen problemer med å serve hjem seieren. Ruud er ute av French Open.

4-5: Ruud holder serven og redder to matchballer. Nå må Ruud bryte serven til spanjolen.

3-5: Ramos-Vinolas holder eget servegame. Nå må Ruud ta to strake game - ellers er kampen over.

3-4: Ruud holder serven. Presset er over på Ramos-Vinolas. Ruud har (trolig) to sjanser på seg til å bryte serven til spanjolen.

2-4: Ramos-Vinolas fortsetter å storspille i eget servegame. Ruud sliter med å komme til sjanser for å bryte serven - noe han snart må gjøre...

2-3: Ruud vinner et jevnt game i egen serv. Han har ikke råd til flere feilskjær - og Ruud holder liv i kampen.

1-3: Ramos-Vinolas vinner et blankt game. Ruud sliter i spanjolens servegame. Ruud må opp ett hakk.

1-2: Ruud holder serven og holder samtidig liv i kampen. Jevnt game, som Ruud til slutt sikrer med et solid vinner-slag. Han er fortsatt i trøbbel, men måtte i teorien vinne dette gamet for å ha heng.

0-2: Ramos-Vinolas ser sterk ut og holder serven. Ruud får ikke poeng i gamet. Bare et lite mirakel kan snu denne kampen. Spanjolen er solid!

0-1: Ruud server og blir brutt allerede i åpningsgamet. Han har gameballer, men misser. Dette ser veldig mørkt ut nå.

2. sett:

2-6: Nytt jevnt game. Ramos-Vinolas sikrer sett nummer to. Ruud ypper seg, men misser når det gjelder. Ruud to sett bak i matchen nå. 0-2. Bare et lite mirakel kan snu dette.

2-5: Ruud har marginer mot seg. Nær å holde servegamet, men noe slurv ødelegger. Nordmannen blir brutt - og Ramos-Vinolas skal serve for settet.

2-4: Ruud ypper seg og bryter servegamet til spanjolen. Ramos-Vinolas roter voldsomt - og Ruud tar gamet. Det er fortsatt spenning!

1-4: Ai, ai. Nå ser det tøft ut i dette settet. Ruud sliter i egen serv, og har mistet flyten. Spanjolen gjør få feil. Ruud er to servebrudd bak.

1-3: Ruud åpner gamet greit, men så kommer noen litt enkle feil. Ramos-Vinolas holder til 3-1-ledelse.

1-2: To breakballer til spanjolen tidlig i det andre settet. Ruud sliter med å henge med i svingene når spanjolen setter opp tempoet på ballen. Etter kampens lengste ball ender det med at Ruud slår ut.

1-1: Ramos-Viñolas er en meget god tennisspiller og viser det igjen i dette gamet. Får ruud til å springe fra hjørne til hjørne inntil han finner åpningen han trenger.

1-0: Casper Ruud er trygg i det første gamet i andre sett og tar føringen. Forhåpentligvis er det et godt tegn for resten av settet.

Jevnspilt førstesett

Det var et første sett hvor begge spillerne hadde sine øyeblikk men tilslutt ender det med at Ramos-Viñolas trekker det lengste strået.

Ruud fikk den verste tenkelige starten da han slurvet litt i egen serve i det første gamet. Dermed var han raskt to game under.

Så våknet den norske spilleren til liv. 19-åringen fra Snarøya vant tre strake servegame og var plutselig foran med 3-2.

Så viste Ramos-Viñolas hvorfor han er ranket som nummer 36 i verden med meget solid spill. Dermed tok han hjem første sett med sifrene 6-4.

Tro på seier

Før kampen var Ruud klar på at 30-åringen fra Spania ikke er uoverkommelig motstand tross hans høye ranking.

- Nei, han er ikke det. Han er veldig stødig, og jeg sier ikke at han ikke er i form, men i fjor snuste han på topp 10 i verden. Han har ikke spilt like bra i år, og jeg har sett han tape noen kamper i år der han har vært favoritt. Presset er på ham, sier Ruud.

Ruud fortalte til NTB mandag at han kjenner godt til spanjolen, og at han er klar for en tøff og jevn kamp.

Viñolas undervurderer imidlertid ikke sin norske motstander.

- Tro meg, han er en tøff spiller å møte. Han kan være veldig farlig på dette underlaget, så jeg må prøve å spille mitt spill og holde meg positiv, sa han etter seieren mot Kukusjkin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media