Ruud mot Nadal

Ruud sliter stort

Rafael Nadal virker å ha full kontroll i French Open-finalen fra start.

STERK ÅPNING: Rafael Nadal ar åpnet knallsterkt mot Casper Ruud. Foto: NTB
STERK ÅPNING: Rafael Nadal ar åpnet knallsterkt mot Casper Ruud. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3 (Kampen pågår)

PARIS/OSLO (Dagbladet): Rafael Nadal har tatt kontroll på French Open-finalen mot Casper Ruud og vant første sett komfortabelt 6-3.

Det ble en tung åpning på finalen for Ruud som tapte de første gamene i settet. Nadal brøt dermed Ruuds servegame ved første anledning. En verst tenkelig start for Ruud, som virket nervøs.

- Det var en smakebit på Nadals spesialiteter, sa Europsorts finalekommentator Svein-Espen Lindås Olsen.

- Men det er langt igjen, beroliget han.

Så brøt Ruud nettopp tilbake med strålende spill. Han virket å ha skjerpet seg.

- Ruud må ha sitt livs dag på jobben for å ta Nadals backhand, sa Eurosports kommentator.

Men Nadal slo tilbake igjen og brøt Ruuds servegame for andre gang.

- Aldri ajour

- Casper kommer seg aldri ajour her, utbrøt Eurosports mann, men kom også med et halvt lovende forvarsel:

- Casper er noen år yngre. Kanskje han kan holde litt lenger i denne kampen. Hvem er freshest i fotarbeidet sitt her? spurte Eurosports mann og trakk fram en nøkkel i kampen.

Men Nadal gikk opp i 4-1, før Ruud servet bra og reduserte til 4-2. Det ga noen små håp, men Nadal virket svært solid og gikk opp i 5-2 tross gode tilløp fra Ruud her.

Game-sifrene så stygge ut med norske øyne. Men gutten fra Snarøya virket på ny stødig i serven og spillet sitt - og kom nærmere, til 5-3.

- Han håndterer dette strålende, het det i Eurosport-studio.

Det var en kortvarig glede. Ruud ga Nadal bra kamp i det påfølgende gamet, ledet 30-15 og øynet et comeback. Men verteranen på 36 år, med 22 Grand Slam-titler, viste seg utilnærmelig.

Han tok første sett 6-3.

TIL FINALEN: Etter tre intense sett, blant annet avbrutt av banestorming, gikk Casper Ruud seierende ut av semifinalen i French Open. Video: Discovery+ Vis mer

- Blir noen tårer

Dagbladets reporter Fredrik Filtvedt på stadion snakket med Øivind Sørvald, som er analytiker for Casper Ruud, rett før kamp.

- Casper virket helt rolig og fin under trening og oppvarming. Timingen var fin og nervene virket å være under kontroll, sa han.

- Dette er julaften, nyttårsaften og bursdag på én og samme dag. Det kommer nok noen tårer, det har jeg advart familien hjemme om, fortalte Sørvald til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer