Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud slo favoritten i Australian Open

Tennisspilleren Christian Ruud slo i morges verdens tredje beste tennisspiller, spanske Alex Corretja i Det åpne australske mesterskapet.

Ruud skapte sensasjon i Melbourne i morges norsk tid. Han slo turneringsfavoritten med settsiffrene, 3-6, 6-3, 6-4, 6-4.

- Dette er den største seieren på banen i mitt liv, sa Christian på pressekonferansen etter kampen.

Han fortalte at han har slått topp 10-spillere før, men det har vært i mindre turneringer.

-Jeg valgt å spille solid slik jeg pleier, og ikke høre på andre om hvordan jeg burde spille for å slå favoritten, sier Ruud.

I jula ble Ruud far for første gang, noen uker etterpå vinner han mot verdens beste tennisspiller. Bedre start på det nye året kan han neppe få. I følge hans trener, Anders Haaseth, har Christian Ruud opplevd en mental framgang etter at han ble pappa.

Dette er Ruuds største seiere i karrieren, og Christian har nå store muligheter til å komme langt i turneringen. Årsaken er at han ikke møter så sterke spillere i den neste runden.

Christian har møtt Alex Corretja fire ganger på banen. Dagens seier er den andre over spanjolen, men den andre seieren kom i 1997, da Corretja ikke var så høyt rangert i verden som nå.

Alex Corretja var regnet som favoritt i Grand Slam-turneringen, etter at Rios og Sampras trakk seg. Begge de ligger foran Corretja på verdensrankingen, men ettersom de begge er ute av spill for tiden, er Corretja å regne som verdens beste. Det første settet vant Corretja 3-6. Det neste settet var Christians. Han vant 6-3. I tredje sett sto det 5-4 til Ruud, da Corretja servet og ledet 40-0. Likevel klarte nordmannen å hente inn ledelsen, og vant settet 6-4.

- Jeg forsto at jeg kunne vinne da jeg klarte å hente inn Corretja på stillingen 0-40 i det tredje settet. Corretja ble sur og irritert over spillet sitt. Hans negativitet slo positivt ut for meg, sier Ruud.

Også i den siste runden var spenningen stor. Begge spillerne liker å slå fra grunnlinjen, noe som gjorde at gamene dro ut i tid. Matchen var preget av lange harde baller, og temperaturen på court 3 var høy. Varmt vær er noe Christian Ruud liker å spille i, men også motstanderen fra Spania er vant til mange plussgrader.

Ruud ledet gikk opp i 2-0. Så utlignet spanjolen, men Ruud la på til 3-1. Deretter ble det 3-3, og mange mente Corretja hadde satt inn ett ekstra gir. Men det hadde også Christian Ruud. Han la på til 5-4. I det siste gamet hadde Ruud fordel av å serve. Han hadde en match-ball på 40-30, og klarte å beholde roen.

Ruud tjener gode penger på å gå til tredje runde, men viktigere er alle ATP-poengene han opparbeider seg. Ved å slå verdens tredje beste spiller får han i tillegg flere bonuspoeng. For øyeblikket ligger Ruud på 87. plass i verden, men etter denne turneringen vil han klarte høyere.

Ruud møter rumeneren Andrew Ilie i neste runde. Melbourne blir å regne som en hjemmebane for rumeneren, fordi han bor i byen. Rumeneren er rangert som nummer 59 i verden, noe som er mye lavere enn Alex Corretja som Ruud slo i natt. Med andre ord, Ruud er regnet som favoritt til denne kampen. Ilie og Ruud har møtt hverandre en gang tidligere. Det var på Lillehammer høsten 1995. Da vant rumeneren 6-3, 6-2.

VINNER: Christian Ruud slo nummer tre i verden Alex Corretja. - Min største seier noensinne, sa Ruud etter kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media