Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud slo David Ferrer

Ruud slo tidligere verdenstreer:
- Det største han har gjort

Casper Ruud er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i Båstad. Torsdag ble han for sterk for den spanske veteranen og tittelforsvareren David Ferrer.

STERK SEIER: Casper Ruud slo den tidligere verdenstreeren David Ferrer i ATP-turneringen i Båstad torsdag. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
STERK SEIER: Casper Ruud slo den tidligere verdenstreeren David Ferrer i ATP-turneringen i Båstad torsdag. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Vis mer

Ruud (19), som fikk wildcard til turneringen i Sør-Sverige, vant 7-5, 6-2 mot merriterte Ferrer (36).

På sitt beste har nemlig spanske Ferrer vært så høyt som nummer tre på verdensrankingen, og sto i finalen i French Open i 2013. Som Ruud, er det er grus han er best på.

For øyeblikket er han nummer 39 i verden. At Ruud klarte å senke ham, gjør Eurosport-ekspert Christer Francke mektig imponert.

- Det er fantastisk bra. Han slår en kar som er nummer 39 i verden. Selv om han ikke er like god som han var, er han fortsatt en av de aller beste spillerne. Man kan si det er den største seieren i Ruuds karriere, sier Francke til Dagbladet.

- Største han har gjort

Det var fra rundt 2010 til 2013 David Ferrer var på toppen av karrieren, og gjorde det godt i flere prestisjetunge turneringer - med finalen i French Open som det store høydepunktet.

- Han har slått veldig mange gode spillere før, blant andre Rafael Nadal, så dette er en kjempeskalp å ta med seg videre. Dette er ikke det største resultatmessig, men hvis vi ser på enkeltkamper, vil jeg si det er det største han har gjort, sier Francke.

Han beskriver nivået i årets Båstad-turnering som høyt, der de beste grusspillerne i verden ofte er på startlista.

Han mener dette bare er fortsettelsen på det som allerede har vært en kjempesesong for Casper Ruud.

- Han er på full vei framover, selv om media ofte avskriver ham når han har litt stang-ut. Men han har kvalifisert seg inn og gått til andre runde i både Australian Open og French Open. At en nordmann får til det som 19-åring... Han har hatt en kjempesesong, selv om han rankingmessig ikke er så god som på sitt beste. Jeg mener han har blitt en bedre tennisspiller, sier Christer Francke.

- Jeg er veldig, veldig imponert over at han slår David Ferrer på grus.

Tok overtaket

Det startet ikke så bra for Ruud. Han ble tidlig brutt til 2-1-ledelse for Ferrer. Spanjolen var seedet som nummer sju i årets turnering, men han vant fjorårets utgave.

- Det snudde overraskende i det første settet. Det var nok en kombinasjon av at Casper holdt hodet kaldt og at Ferrer nok presset på litt for mye, sa far og trener Christian Ruud til NTB.

Nordmannen lå under gjennom mye av det første settet, men på stillingen 3-5 klarte å han bryte. Deretter holdt han sin egen serve og utlignet til 5-5. Ruud tok seg også av de to påfølgende gamene og tok hjem det første settet med 7-5 etter 43 minutter.

Ruuds rekke stoppet ikke med det. I 2. sett klarte han å bryte den 36 år gamle spanjolens første servegame til 2-0-ledelse. Ruud brøt Ferrer på nytt og holdt sin egen serve til 5-0-ledelse. Da hadde han altså vunnet ni game på rad.

Ferrer stoppet omsider rekken da han reduserte til 1-5. Ruud mislyktes i sitt forsøk på å serve hjem kampen, og Ferrer reduserte til 2-5. Ruud lot seg ikke stresse, fikk sin første matchball på stillingen 15-40 i Ferrers serve og utnyttet den muligheten. Settet varte i litt over 32 minutter.

Ruud møter vinneren av kampen mellom franske Richard Gasquet og østerrikske Gerald Melzer i kvartfinale fredag.