Ruud sto imot presset og nærmer seg Grand Slam-bragd: - Det er utrolig

Klar for siste kvalifiseringsrunde i Australian Open. 

TIL FINALE: Casper Ruud. Foto: NTB Scanpix
TIL FINALE: Casper Ruud. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Casper Ruud er klar for kvalik-finale i Australian Open. Det ble klart etter at han slo den franske 26-åringen Jonathan Eysseric 2-1 fredag morgen norsk tid.

- En sterk kamp. Det er utrolig av Ruud, uttalte Eurosport-kommentatoren.

Det ble en nervepirrende kamp for Ruud. Han vant det første settet, men så ble det pause på over fem timer på grunn av regn.

Det virket som franskmannen taklet pausen best, og han utlignet til 1-1 i det andre settet.

Men i det tredje og siste settet viste Ruud klasse. Han var nådeløs og vant 6-3.

- Nervepirrende

Hjemme i sofaen i Norge satt, sto, skrek og jublet en engasjert pappa Christian Ruud. Det ble en lang natt for en spent, men nå bare lettet tennispappa:

- Dette var nervøst og morsomt. Casper viser at han ville det mest. Gøy å se at han var så sterk på slutten der, sier Ruud til Dagbladet.

Den tidligere tennisproffen kaller sønnen både mentalt sterk og rutinert til tross for den unge alderen.

- Det er bra gjort. Det er en god følelse.

Finalemotstander

I tredje og siste kvalifiseringsrunde møter Ruud enten Michell Krüger eller Reilly Opelka - begge fra USA. De to er rangert som nummer 216 og 204 i verden, skriver NTB. Ruud er rangert som nummer 226 i verden.

Pappa Ruud kjenner spesielt godt til Opelka, en slugger på 2,12 meter med en knallhard og beryktet serv.

- Hvis det blir han, blir det korte poeng og bare fokus på å få serven tilbake og få han ut på løp. Det kan bli en frustrerende kamp og en mental prøve.

Vinner Ruud finalen er han klar for karrierens første Grand Slam-turnering. Og Norge kommer til å avslutte en lang og tung Grand Slam-tørke.

Ingen norske tennisspillere har spilt en Grand Slam siden 2001, Da var det faren Christian Ruud og Jan Frode Andersen som spilte Roland Garros, skriver Tennis-norge.com