Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finaletap for Casper Ruud

Ruud tapte finalen mot Quinzi

Casper Ruud fikk det ikke til å stemme mot hjemmehåpet Gianluigi Quinzi i finalen av ATP Challenger-turneringen i tennis i Francavilla al Mare. Ruud tapte 0–2.

TAPTE: Gianluigi Quinzi ble for sterk for Casper Ruud i finalen i ATP Challenger-turneringen i Francavilla al Mare. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
TAPTE: Gianluigi Quinzi ble for sterk for Casper Ruud i finalen i ATP Challenger-turneringen i Francavilla al Mare. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Vis mer

Ruuds forrige seier i ATP Challenger kom høsten 2016. Søndag hadde 19-åringen håp om en ny tittel, men det ble et klart 0-2-tap mot 22 år gamle Quinzi.

Italieneren la press på Ruud fra første slag på grusdekket, og nordmannen fikk en verst tenkelig start på finalen da italieneren brøt 19-åringen i første serve. Ruud berget to breakballer, men på den tredje måtte han kapitulere.

I neste game holdt italieneren egen serve. Dermed ledet han 2–0 i åpningssettet hjemme på italiensk grus i Francavilla al Mare.

Ruud fikk det ikke til å flyte på egen serve. Også i tredje game ble han brutt av italieneren.

Kjempet

På 30–40 i det tredje gamet sørget Quinzi for å utnytte nok en breakball. En frustrert Ruud lå plutselig under 0–3. Quinzi fulgte opp med nok et sterkt game i egen serve, noe som ga ham et jerngrep om det første settet på 4–0. Ruud ga imidlertid ikke opp. Først reduserte han til 1–4 i egen serve, før han så fulgte opp med å bryte Quinzi til 2–4.

Italienerens ledelse krympet ytterligere. Ruud servet inn 3-4, men Quinzi holdt egen serve til 5–3. Ruud reduserte til 4-5, men Quinzi holdt sin avgjørende serve i settet til 6–4.

Ruud hadde hevet seg mot slutten av første sett, men også i annet sett fikk han trøbbel på egen serve i første game. Quinzi presset fram 40-40, så en breakball, og nok en gang gikk italieneren opp i 1–0. Deretter doblet han til 2–0 i egen serve.

Første finale

Den norske 19-åringen var i kjempetrøbbel, og han fikk det ikke bedre i tredje game. Da brøt Quinzi til 3–0 mot en frustrert Ruud. Han økte også til 4–0. Ruud servet inn 1-4, men Quinzi beholdt roen og servet seg til 5–1.

Ruud virket preget av italienerens overtak, noe Quinzi utnyttet. Han hadde små problemer med å ordne 6–1 og 2–0 i sett i det avgjørende gamet.

Dermed kunne hjemmehåpet feire tittelen med egne fans på tribunen. Hardtsatsende Ruud må derimot fortsette jakten på en ny opptur.

Quinzi hadde aldri spilt en finale i en ATP Challenger-turnering før, ifølge Tennis-Norge. Italieneren er rangert som nummer 347 i verden. Til sammenligning er Ruud rangert som nummer 205.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media