TAR PAUSE: Casper Ruud. Foto: AFP PHOTO / dpa / Daniel Bockwoldt
TAR PAUSE: Casper Ruud. Foto: AFP PHOTO / dpa / Daniel BockwoldtVis mer

Casper Ruud

Ruud tar turneringspause

Casper Ruud beholder 130.-plassen på den ferske verdensrankingen i tennis. I tiden som kommer prioriterer han trening og behandling.

Ruud klatret 13 plasser på rankingen i forrige uke, men står nå på stedet hvil. Som best har han vært nummer 108.

Nylig røk nordmannen ut i 1. runde av en challengerturnering i Polen. Chilenske Marcelo Barrios ble for sterk og vant kampen 7-6, 7-6.

19 år gamle Ruud har slitt med en hofteskade den siste tiden. Den gjorde sitt til at han røk ut i 1. runde av Grand Slam-turneringen US Open mot argentineren Guido Pella nylig.

Nå varsles det konkurransepause fra Ruud-leiren. Dermed spiller blant annet ikke tennisprofilen en planlagt Challenger-turnering i Italia.

- Casper tar en liten hvilepause fra turneringer nå. Har trukket seg fra Italia og blir på Mallorca for trening og behandling, heter det i en melding på 19-åringens Facebook-side.

Mallorca neste

I tiden som kommer skal Ruud trene ved verdensstjernen Rafael Nadals akademi på Mallorca. Der får han kyndig veiledning av blant andre Toni Nadal, suksesstreneren bak Rafael Nadals mange Grand Slam-titler.

Ruud-samarbeidet med Rafa Nadal Academy ble kjent i begynnelsen av august. Der får nordmannen tilgang til flere av verdens beste trenere, blant dem nevnte Nadal.

Det er også lagt opp til at 19-åringen kan få trene sammen med Rafael Nadal, dersom de to tennisprofilenes program sammenfaller.

Turneringer i USA

Etter den kommende treningsperioden på Mallorca retter Ruud blikket mot det nordamerikanske kontinentet.

- Neste turneringer blir på hardcourt i USA. Blir en 3-4 turneringer rundt i landet, heter det i meldingen fra teamet rundt unggutten.

Rafael Nadal topper fortsatt verdensrankingen. Roger Federer og US Open-vinner Novak Djokovic følger nærmest.