Ruud tjener godt i USA

På noen dager har tennisspilleren Christian Ruud tjent 160 000 kroner på å delta i en oppvisningturnering i Texas i USA. I kveld spiller nordmannen semifinale mot svenske Thomas Enqvist.

Turneringen Christian Ruud deltar i er ikke en del av det profesjonelle ATP-systemet, men en privat turnering som blir arrangert i Houston i Texas. Man må bli invitert til turneringen for å kunne delta, og invitasjonen går kun til de beste og mest profilierte navnene i tennis-sirkuset. Nordmannen får delta fordi han vant turneringen i 1996, dengang han var høyere opp på verdensrankingen.

Ydmyket stjerner

Selv om turneringen i River Oaks Country Club ikke gir noen poeng på ATP-rankingen, tar ikke stjernenen lett på turneringen. Totalt ligger det 250 000 dollar i premiepotten, og Christian Ruud har allerede sikret seg 18 000 av dem. Vinner han semifinalen i kveld er han garantert 30 000 dollar, og vinner han turneringen kan han sette 450 000 kroner inn på kontoen.

Ruud vant 1. runde mot amerikaneren Mardy Fish, 6-3, 6-3. I neste runde sto russeren Andrei Medvedev på den andre siden av tennisnettet. Nordmannen vant igjen, 7-6, 6-2. Medvedev er ingen småfisk i tennissammenheng. Han var engang ranket som verdens fjerde beste tennisspiller, og han tapte blant annet finalen i French Open i 1999.

I kvartfinalen slo Christian Ruud hissigproppen Jeff Tarango med settsifrene 6-3, 6-3. Thomas Enqvist som møter Ruud i dag, kom til finalen i Australia Open i 1999.

HÅVER INN: Det går bra for Christian Ruud i USA om dagen.