Ruud uønsket av van Basten

Vraket fra landslaget.

(Dagbladet.no): Det bør ikke mangle på samtaleemner på Real Madrid-treningene om dagen. Ruud van Nistelrooy og David Beckham kan for eksempel snakke om hvordan det føles å bli vraket fra landslagstroppen - for i løpet av fredagen har to av verdens største fotballstjerner begge fått beskjed om at de ikke inngår i framtidsplanene på landslaget.

Ruud van Nistelrooy var ikke blant de spillerne Marco van Basten plukket ut i sin 18-mannstropp som møter Irland i en vennskapskamp på onsdag.

Ruud er overflødig

Og mest urovekkende for spissen: Det virker ikke som om van Basten planlegger å ta ham inn igjen i varmen med det første.

- Vi forbereder oss for EM om to år, og må gjøre noen valg. I våre øyne har vi tatt ut den beste troppen, og den kommer også til å få tillit i den kommende perioden, sa van Basten på en pressekonferanse - som dermed lot det skinne gjennom at Nistelrooy er overflødig.

Nederlenderen havnet i unåde hos United-manager Sir Alex Ferguson i våres, og en ny uoverensstemmelse med van Basten kan være mye av forklaringen på at han er utelatt.

I VM hadde han angivelig en stor krangel med treneren, som resulterte i at han havnet på benken da Nederland ble slått ut mot Portugal i åttendelsfinalen.

BLIR IKKE SATSET PÅ: Det spøker for Ruud van Nistelrooys landslagskarriere. I dag ble han utelatt fra troppen Marco van Basten tok ut til å møte Irland på onsdag. Foto: REUTERS
BLIR IKKE SATSET PÅ: Det spøker for Ruud van Nistelrooys landslagskarriere. I dag ble han utelatt fra troppen Marco van Basten tok ut til å møte Irland på onsdag. Foto: REUTERS Vis mer