Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ruud uønsket av van Basten

Vraket fra landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det bør ikke mangle på samtaleemner på Real Madrid-treningene om dagen. Ruud van Nistelrooy og David Beckham kan for eksempel snakke om hvordan det føles å bli vraket fra landslagstroppen - for i løpet av fredagen har to av verdens største fotballstjerner begge fått beskjed om at de ikke inngår i framtidsplanene på landslaget.

Ruud van Nistelrooy var ikke blant de spillerne Marco van Basten plukket ut i sin 18-mannstropp som møter Irland i en vennskapskamp på onsdag.

Ruud er overflødig

Og mest urovekkende for spissen: Det virker ikke som om van Basten planlegger å ta ham inn igjen i varmen med det første.

- Vi forbereder oss for EM om to år, og må gjøre noen valg. I våre øyne har vi tatt ut den beste troppen, og den kommer også til å få tillit i den kommende perioden, sa van Basten på en pressekonferanse - som dermed lot det skinne gjennom at Nistelrooy er overflødig.

Nederlenderen havnet i unåde hos United-manager Sir Alex Ferguson i våres, og en ny uoverensstemmelse med van Basten kan være mye av forklaringen på at han er utelatt.

I VM hadde han angivelig en stor krangel med treneren, som resulterte i at han havnet på benken da Nederland ble slått ut mot Portugal i åttendelsfinalen.

BLIR IKKE SATSET PÅ: Det spøker for Ruud van Nistelrooys landslagskarriere. I dag ble han utelatt fra troppen Marco van Basten tok ut til å møte Irland på onsdag. Foto: REUTERS
BLIR IKKE SATSET PÅ: Det spøker for Ruud van Nistelrooys landslagskarriere. I dag ble han utelatt fra troppen Marco van Basten tok ut til å møte Irland på onsdag. Foto: REUTERS Vis mer