Ruud ut av Wimbledon

Tennisspilleren Christian Ruud kjempet hardt på Wimbledons grønne gress i dag, men det holdt ikke mot franskmannen og favoritten Cedric Pioline. Etter dagens tap spøker det virkelig for Ruuds OL-sjanser.

Christian Ruud hang godt med i først sett og lå jevnt med Pioline fram til 6-6. Da var det tid for tiebreak, og nordmannen åpnet best. Men franskmannen hentet seg inn igjen, og vant tiebreaket 7-4. Pioline vant med settsifrene 7-6, 6-1, 4-6, 6-3.

Franskmannen som er seedet som nummer seks i turneringen, var hakket sterkere når det gjaldt som mest, og Ruud får trøste seg med pengepremien på 10 800 dollar. Ruud får også med seg ett ATP-poeng, og før denne turneringen var han rangert som nummer 111 i verden på ATP Entry List.

Med en slik plassering på rangeringslista ser det mørkt ut for nordmannens OL-deltagelse i Sydney. Christian Ruud har for få poeng til å direktekvalifisere seg, og hans eneste håp er å bli tildelt et wild-card fra ATP. Får han det, er det opp til Olympiatoppen om de vil sende ham til Sydney.

Christian Ruud skal spille Davis Cup om ikke lenge, og den uka får han ikke poeng for å spille, noe som ytterligere reduserer hans muligheter for OL-spill.

IKKE NOK POENG: Et såkalt wild-card kan bli Christian Ruuds eneste mulighet til å delta i OL i Sydney.
HENTET SEG INN: </B>Franskmannen Cedric Pioline var sterkere enn Christian Ruud, og dermed spøker det for nordmannens OL-deltakelse.