Ruud våknet til børsslakt

Til og med lokalavisa gir backen stryk.

 KRITIKK:  Espen Ruud hadde ingen god dag på jobben i går, og får betalt i kritikk og svake terningkast i dagens aviser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITIKK: Espen Ruud hadde ingen god dag på jobben i går, og får betalt i kritikk og svake terningkast i dagens aviser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Espen Ruud sier han ikke bryr seg om kritikerne, men holdt seg unna onsdagsavisene hvor de fleste ga ham børskarakter 2 etter fiaskokvelden mot Sveits.

- Det var ikke noe gøy å våkne opp i dag. Det var ingen god følelse, selvfølgelig. Slik er det noen ganger. Jeg gjorde det ikke bra nok i går. Det må en ta konsekvensene av, sier Ruud til NTB

VG, Dagbladet og Aftenposten gir alle Odense-backen 2'er.

Selv lokalavisene Varden og Telemarksavisa serverer 2 på sin «egen» spiller. Det er sjelden kost. Bergens Tidende/Adresseavisen/Fædrelandsvennen varter opp med 1-tallet.

- Fryktelig - Jeg kommer ikke til å lese avisene i dag. Det har jeg ikke noe behov for. Jeg presterte dårlig, men vet at jeg kan prestere mye bedre, sier Ruud.

«Var fryktelig svak på begge målene» og «Elendig kamp» er dommen i Dagbladet.

Aftenposten, som ga Ruud 3 også etter den gode landskampen mot Kypros fredag, skriver «Lite stemte for Ruud». «Gjør fire avgjørende feil for kamputfallet», er den brutale dommen i VG.

- Jeg er laget slik at jeg tåler slike ting som dette. Jeg er klar over egne feil og hadde ingen problemer med å innrømme det, sier høyrebacken.

- Det tar noen dager å legge dette bak seg. Nå skal jeg hjem til Danmark hvor jeg skal spille kamp for Odense allerede søndag, sier Ruud.

Suspensjon Det gule kortet oppsummerte hans kamp mot Sveits. Nå venter nemlig suspensjon. Espen Ruud er utestengt når Norge spiller bortekamp mot Slovenia i oktober.

Først til hjemmekampen mot Island er Heistad-gutten igjen landslagsaktuell. Ruud spilte sin 33. A-landskamp tirsdag.

- Jeg håper jeg får flere muligheter på landslaget, og at jeg får vise at jeg kan langt bedre, sier Ruud med adresse til landslagssjef Egil Olsen.

Med 0-2-tapet mot Sveits er VM-håpet langt på vei knust for Norge.

Samtidig får Ruud ros for at han rakrygget tok ansvar for feilene da han møtte pressekorpset etter match.

To ganger ga Ruud bort frispark som resulterte i mål etter at nettopp Ruud hadde feilet i duell med sin mann — tomålsscorer Fabian Schär.

(NTB)