Ruud var forbanna

Ruud van Nistelrooy var forbanna på dommer Anders Frisk etter kampen. Men var glad på vegne av lagkamerat Cristiano Ronaldo.

LISBOA (Dagbladet): Ruud van Nistelrooy mener at svenske Anders Frisk dømte altfor mye fordel Portugal i går.

-  Det er utrolig hvordan dommeren blåste alt i Portugals favør. Han var en virkelig hjemmedommer, og blåste for Portugal i alle alle femti-femti-situasjonene. Men det er ingenting vi kan gjøre med det, sier van Nistelrooy.

Han innrømmer likevel at Portugal var det beste laget:

-  Det er tøft å tape slik, men vi hadde også problemer med vårt eget spill. Jeg er langt nede nå, men vi må kanskje si at Portugal spilte bedre enn oss i kveld.

Kjøper Rooney?

Og Manchester Uniteds gode venner Ruud van Nistelrooy og Cristiano Ronaldo takket hverandre hjertelig for kampen. Snart er det sesongoppkjøring hjemme hos Alex Ferguson.

Manchester United vil nemlig beholde Ruud van Nistelrooy og sette ham i spann med Wayne Rooney, sjøl om Real Madrid kommer med et fett tilbud i sommer. På kanten skal Portugals 1-0-mann i går kveld, Ronaldo, få utvikle seg ytterligere. Og målet er å terrorisere Premier League.

Med noen av de beste spillerne i bransjen.

Rapportene fra Nordøst-England forteller at Wayne Rooney vil bli boende i det geografiske nabolaget. Dermed er Chelsea ute av bildet. Og sjøl om en av Real Madrids presidentkandidater, Lorenzo Sanz, mener at van Nistelrooy er mannen som kan vinne tilbake æren på Santiago Bernabeu, og som visstnok skal være villig til å betale 33 millioner pund (420 mill. norske) for nederlender så er ikke Ferguson klar for å cashe inn.

Scoret 1- 0

Sjøl om fortjenesten på kjøp og salg av Nistelrooy vil være 170 millioner kroner.

I går kveld var ikke van Nistelrooy verd alle de pengene. Ronaldo, derimot, glimtet til og scoret målet som åpnet veien for Portugal. Og Nederland hadde et par veier de også - spesielt der Marc Overmaars herjet med Nuno Valente før pause.

Inntil trener Dick Advocaat la den i grus.

Nederlands landslagstrener ble foreslått både steinet og hengt etter de taktiske disposisjonene han gjorde etter tapet for Tsjekkia. Etter at han tok av Overmaars i pausen, vil han sannsynligvis miste sin Advocaat-lisens til å trene Nederland. For sjøl om Overmaars ikke er i fysisk orden til å spille 90 minutter, er det en ting som synes helt klart:

I går skulle høyrekanten fått løpe til han stupte.

Først da skulle man båret ham ut.

Og satt inn Roy Makaay.