Ruud vet ikke selv hva han drev med på det første målet

- Min verste dag på landslaget.

ULLEVAAL (Dagbladet): Med 0-2 for Sveits hjemme på Ullevaal ser det mørkt ut for drømmen om en tur til Brasil neste sommer.

Begge scoringene var nesten identiske. Begge headingene var av Fabian Schär, og begge ganger var det Espen Ruud som glapp i markeringen.

Tung dag Høyrebacken sier selv til Dagbladet etter kampen at dette var hans verste erfaring på landslaget.

- Vi hadde hver vår mann og et par i sone. De fleste markerer og når min mann scorer er det min feil. Jeg tror ikke jeg har hatt en tyngre dag på landslaget.

- Det er bare skuffelse over at man ikke var smartere i duellene. Han snek seg forbi meg begge ganger, og det er utrolig irriterende. Det er min markering og det er min feil, sier Ruud.

- Vet ikke hva som skjedde På den første scoringen stoppet backen helt opp og markerte for offside. Det var ikke linjemannen enig i, og dermed fikk Schär fritt rom til å heade sveitserne i ledelsen. Ruud vet ikke helt selv hva som skjedde der.

- Der vet jeg ikke helt hva som skjedde. Jeg prøvde å påvirke dommeren tydeligvis uten at det hjalp, sier han.

LANGT NEDE: Espen Ruud var mer eller mindre direkte skyld i begge baklengsmålene til Norge i dag. Han sier selv at dette er hans verste landslagsopplevelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LANGT NEDE: Espen Ruud var mer eller mindre direkte skyld i begge baklengsmålene til Norge i dag. Han sier selv at dette er hans verste landslagsopplevelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Med tap i kveld, er Norge avhengig av seks poeng og uante mengder flaks i gruppas to siste kamper. Ruud innrømmer også gladelig at det ser veldig svart ut for avansement.

- Nå er det selvfølgelig vanskelig. Det er mye som skal klaffe.