VANT: Casper Ruud slo tyrkiske Marsel Ilhan 6-2, 4-6, 6-1. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VANT: Casper Ruud slo tyrkiske Marsel Ilhan 6-2, 4-6, 6-1. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Ruud videre i Tyskland

- Det var deilig å få en seier. 

Casper Ruud måtte bruke tre sett, men slo til slutt tyrkiske Marsel Ilhan 6-2, 4-6, 6-1 i første runde av ATP Challenger-turneringen i Heilbrunn.

18-åringen ble brutt til 1-2 i det første settet, men våknet etter at tyrkeren, som har fått frikort til turneringen, maktet å bryte Snarøya-gutten som er rangert som nummer åtte i turneringen.

Ruud slo umiddelbart tilbake og vant det første settet komfortabelt 6-2. I det andre settet fikk han det ikke til å stemme og måtte innse 4-6 og et tredje og avgjørende sett.

Der var nordmannen suveren og vant suverent 6-1. Dermed er han klar for annen runde i Challenger-turneringen.

- Det var deilig å få en seier. Han har vært god før, men er kanskje ikke i sitt livs form. Jeg visste at han kunne spille bra. Jeg følte egentlig at jeg var favoritt til kampen, sier Casper Ruud til Eurosport. Ruud møter bosniske Mirza Basic i annen runde i Tyskland.

Turneringen er Ruuds siste før kvalifiseringen til Roland-Garros. Tidligere i måneden uttalte han at en plass i hovedtablået i Paris henger høyest.

- Jeg har nok også best sjanse i Roland-Garros, og det ville vært det mest ideelle, men enhver Grand Slam tar man imot med åpne armer, sa han til NTB den gang.

(NTB)