Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud:

Ruud yppet seg, men tapte mot tittelforsvareren

Casper Ruud fikk en gnistrende start, men tenniskometen måtte se seg slått av tyske Phillip Kohlschreiber med 4-6, 3-6 i ATP-turneringen i München.

YPPET SEG: Casper Ruud tapte for tittelforsvareren i ATP-turneringen i München, Phillip Kohlschreiber. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
YPPET SEG: Casper Ruud tapte for tittelforsvareren i ATP-turneringen i München, Phillip Kohlschreiber. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kohlschreiber er tittelforsvarer i turneringen, der han er femteseedet.

Ruud var respektløs fra start og brøt tyskerens serve første gang han fikk muligheten. Den norske 18-åringen på sin side reddet et par servebrudd innledningsvis.

– Jeg synes Casper åpnet bra, men Kohlschreiber viser jo etter hvert sin større rutine. Casper kunne kanskje vært litt bedre til å få brukt forehanden sin oftere, sier pappa Christian Ruud til NTB.

Summet seg

Kohlschreiber klarte å bryte tilbake og redusere til 2-3. Etter å ha fått summet seg, slo den rutinerte motstanderen voldsomt tilbake og tok hjem førstesettet med 6-4.

Ruud åpnet også frisk i det andre settet. Spillerne fulgte hverandre fram til 3-3, men uten at de hadde noen servebrudd. Det første bruddet kom da Ruud på stillingen 15-30 avverget et break, men han klarte ikke å hindre at Kohlschreiber gikk opp til 4-3-ledelse i settet.

33-åringen så seg aldri tilbake og tok settet 6-3. Kampen var over etter en time og sju minutter.

Kohlschreiber er rangert som nummer 39 i verden, mens Ruud for tiden ligger på en 118.-plass.

Ta lærdom

– Vi får bare lære av dette. Han fikk i hvert fall vist at han kan returnere bra, sa pappa Ruud.

Det er ikke avklart hva som blir ungguttens neste turnering. Per i dag ligger ikke Ruud an til å få plass i helgens kvalifisering til ATP 1000-turnering i Madrid.

– Det må komme en del forfall til først, men vi får se om det blir Madrid eller om det blir en treningsuke, opplyser Christian Ruud.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!