Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Casper Ruud får skryt etter tap i andre runde

Ruuds overmann gir skryt: - Han har en lys framtid

Argentinske Diego Schwartzman var imponert over den 19 år gamle nordmannen.

FÅR SKRYT: Casper Ruud tapte i tre sett mot argentinske Diego Schwartzman i andre runde av Australian Open. Argentineren var imponert og skrøt av sin norske motstander etter kampen. Foto: AP Photo/Vincent Thian/NTB Scanpix
FÅR SKRYT: Casper Ruud tapte i tre sett mot argentinske Diego Schwartzman i andre runde av Australian Open. Argentineren var imponert og skrøt av sin norske motstander etter kampen. Foto: AP Photo/Vincent Thian/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Casper Ruud kom seg aldri inn i kampen mot topp 30-spilleren Diego Schwartzman.

- Jeg var aldri helt med, kan man si. Jeg følte ikke at spillet satt helt til å begynne med. Jeg klarte ikke å komme inn i det og få en ledelse i noen av settene. Jeg var alltid på etterskudd. Da er det vanskelig å hente seg opp mot en spiller som ham, sa Ruud på pressekonferansen etter kampen.

Nordmannen røk 4-6, 2-6 og 3-6 i 2. runde av Australian Open onsdag. Schwartzman er nummer 26 på ATP-rankingen, men Ruud hadde likevel et håp om seier før kampen. Dessverre for unggutten fikk han aldri vist fram sitt beste spill.

- Han er topp 30 i verden av en grunn. Jeg visste at han var god, men det var ikke min beste dag, erkjente han.

Den lille argentineren, som måler 167 centimeter på strømpelesten, fikk Ruud til å bevege mye på seg.

- Han spilte litt hurtigere enn jeg hadde ventet. Jeg visste at han hadde en bra backhand, men han bruker farten bra. Han slår hardt tilbake på mine harde slag, sa Ruud.

- Lys framtid

VANT: Diego Schwartzman var best mot Casper Ruud, men tror nordmannen får en god sesong. Foto: AP Photo/Vincent Thian/NTB Scanpix
VANT: Diego Schwartzman var best mot Casper Ruud, men tror nordmannen får en god sesong. Foto: AP Photo/Vincent Thian/NTB Scanpix Vis mer

Schwartzman spilte i likhet med Ruud en lang femsetter i første runde av turneringen, men argentineren hadde ikke vært gjennom tre kvalifiseringskamper.

- Jeg kom til banen i dag og tenkte på det. Jeg tok sjansene mine. Jeg visste at hvis jeg var solid og fikk ham til å bevege på seg, så ville det gå bra, svarte Schwartzman på NTBs spørsmål på pressekonferansen.

Schwartzman hadde sin beste sesong i fjor. Blant annet tok han seg til kvartfinalen i Roland-Garros. Han tror Ruud vil få en god sesong.

- Han har en lys framtid. Han er veldig ung og spiller bra i en stor turnering. Jeg tror han vil spille bra framover, fordi denne turneringen vil gi ham selvtillit. Jeg tror han vil få en god sesong i år, sa Schwartzman.

Stor opplevelse

Ruud kan se tilbake på en imponerende uke i Australia. 19-åringen kvalifiserte seg til sin første hovedrunde i en Grand Slam-turnering gjennom tre seirer, og i første runde slo han franske Quentin Halys.

- Det har vært en veldig morsom uke for meg. Jeg har lært mye. Selvfølgelig er det litt skuffende når man taper. Det er alltid ting man skulle gjort bedre.

Kampen var over like før to timer var spilt. Det var Ruuds 11. kamp på 15 dager. De siste sju dagene rangerer han på høyde med fjorårets gjennombrudd i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro, der han overraskende tok seg til semifinalen.

- Alt i alt er det dette eller Rio som er den beste uken i min karriere så langt. Jeg må opp med haken og se framover og ta med meg de gode tingene herfra, sa tenniskometen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!