Ryan Giggs ble historisk da Manchester United gikk på en smell

Mistet to poeng på Vidic-brøler.

 SLO UT MED ARMENE:  David Moyes. Foto: Gleb Garanich / REUTERS / NTB Scanpix
SLO UT MED ARMENE: David Moyes. Foto: Gleb Garanich / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

• Sjakhtar Donetsk - Manchester United 1-1 (0-1)

(Dagbladet):  Det er bare å ta av seg hatten  for Ryan Giggs. I kveld tok  Manchester Uniteds veteran enda en rekord. Da han kom inn etter 65 minutter i oppgjøret mot Sjakhtar Donetsk ble han spilleren med flest kamper i Champions League.

- Er det sant? Wow. Det visste jeg ikke. Det er en fantastisk turnering som jeg har vært heldig nok til å vinne ved to anledninger. I tillegg har jeg vært med på en rekke minneverdige kamper, sa Giggs før kveldens oppgjør.

Han dominerte ikke gårsdagens oppgjør. Men han var der da klubben trengte han som mest.

Dominerte Det var en avventende start på kveldens kamp. De to lagene følte på hverandre i i åpningsminuttene. David Moyes kom til Ukraina uten Wayne Rooney, som ikke var helt i form. Welbeck og van Persie formet spissduoen.

Welbeck sendte United opp i ledelsen etter atten minutter.  Fellaini do seg ned til dødlinja, og slo ballen inn foran mål. Rakitskiy var først på innlegget, men  klønet det til i det han skulle klarere.

Welbeck takket og bukket. Spissen var både god og heldig da han lurte ballen i mål.

- Det var et brukbart resultat for oss. Vi gjorde oss vanskelige å slå, men de fikk et mål mot slutten. Det var surt, sa målscoreren til BBC etter kampen.

Men akkurat det brydde ikke David Moyes seg mye om på sidelinja. United-manageren var hoppende glad. Han trenger resultater. Nå.

Sjakhtar var giftige på overgangen i kampen. Det gikk fort da ukrainerne angrep,

Da fjorten minutter var spilt gikk Sjakhtars Taison i bakken inne i United felt. Reprisen viste at Tom Cleverley hindret brasilianeren, men Taison hadde allerede startet fallet. Hadde han ventet, og ikke falt så teatralsk, hadde det vært straffe.
Dramatikk Hjemmelaget tok over kommandoen etter Uniteds åpningsmål. Det var en sjansefattig første omgang. Begge lagene lå klokt, og ga ikke motstanderne mye rom å boltre seg på.

Det virket som Manchester United skulle få med seg alle poengene i Ukraina. Det var et labert tempo i kampen.

Men så smalt det.  Sjakhtar fortsatte å mate på gjennom den andre omgangen. Lagen ga aldri opp håpet.

United hadde ikke holdt nullen på åtte kamper før kveldens oppgjør. Klubben har ikke hatt en dårligere  sesongstart på 24 år, skriver The Mirror.

 BRØLER:  Nemanja Vidic serverte Sjakhtar utlikningen. Foto: Gleb Garanich / AP / NTB Scanpix
BRØLER: Nemanja Vidic serverte Sjakhtar utlikningen. Foto: Gleb Garanich / AP / NTB Scanpix Vis mer

I går virket det som trenden skulle snu. Men da det gjaldt som mest, sviktet kapteinen.

Utlikningen kom etter 75 minutter. Sjakhtar spilet seg godt rundt på venstrekanten. Det kom et hardt innlegg i boksen, som endte i beina til Vidic.

Stopperkjempen skulle klarere ballen, men endte med å servere  Tasion ballen på sju meter. Brasilianeren banket ballen bak en sjanseløs de Gea.  Han er blitt et ikon i United-forsvaret. Kjempen som alltid er bunnsolid, bommet total.

Etter utlikningen var det hjemmelaget som kjørte oppgjøret. De hadde fått blod på tann, og bare en god de Gea hindret at hjemmelaget tok med seg alle poengene.

 JUBLET TIDLIG:  Welbeck sendte United opp i ledelsen tidlig i den andre omgangen. Foto: Sergei Supinsky /AFP / NTB Scanpix
JUBLET TIDLIG: Welbeck sendte United opp i ledelsen tidlig i den andre omgangen. Foto: Sergei Supinsky /AFP / NTB Scanpix Vis mer

Likevel. Manchester United bør være strålende fornøyd med ett poeng i en tøff bortekamp i Europa. Det var også David Moyes.

- Vi sto opp i dag. Vi fikk et tidlig mål, og det så lenge ut som vi skulle stoppe dem fra å score. I pausen sa jeg at vi måtte holde bedre på ballen, jeg er misfornøyd med spillet vårt, sier David Moyes på  BBC.

 JAHA:  Slik ser supportereffekter ut i Ukraina. Foto: Gleb Garanich / REUTERS / NTB Scanpix
JAHA: Slik ser supportereffekter ut i Ukraina. Foto: Gleb Garanich / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer