TØFFE ÅR:  Ryan Giggs hadde tøft på skolen som liten gutt. Nå har han passert 40, og holder det fortsatt gående for Manchester United. Foto: Reuters/Phil Noble/NTB Scanpix.
TØFFE ÅR: Ryan Giggs hadde tøft på skolen som liten gutt. Nå har han passert 40, og holder det fortsatt gående for Manchester United. Foto: Reuters/Phil Noble/NTB Scanpix.Vis mer

Ryan Giggs ble rasehetset som liten gutt

Nå er han en av Premier Leagues aller største. Les ukas dødball!

(Dagbladet): Ryan Giggs fylte i går 40 år. Waliseren har vært en levende legende i Manchester United i flere år, og viser fortsatt ikke tegn på å ville gi seg.

Giggs er den mestvinnende spilleren i Premier Leagues historie. I løpet av sine 23 år i United, har waliseren samlet opp 35 trofeer på sine 953 kamper. Det gir et snitt på utrolige 27 kamper per trofé.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Tottenham tar i mot Manchester United på White Hart Lane i morgen. Da lagene møttes i oktober 1999, vant hjemmelaget 3-1. Steffen Iversen var blant målscorerne. Her i duell med nåværende assistentrener hos United Phil Neville. Foto: Paul Hackett/ Reuters/ NTB Scanpix.
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Tottenham tar i mot Manchester United på White Hart Lane i morgen. Da lagene møttes i oktober 1999, vant hjemmelaget 3-1. Steffen Iversen var blant målscorerne. Her i duell med nåværende assistentrener hos United Phil Neville. Foto: Paul Hackett/ Reuters/ NTB Scanpix. Vis mer

Merittlista inneholder 13 Premier League-titler, fire FA-cup-trofeer og to ganger har han vært med på å vinne Champions League. Men livet har ikke alltid vært en dans på røde roser for mannen som engang tilbake i tiden ble omtalt som «lynving».

Mobbet på grunn av faren Giggs ble født i Cardiff i 1973, og flyttet til Swinton utenfor Manchester da han var seks år gammel. Giggs' far, Danny Wilson, var en profesjonell rugbyspiller. Wilsons far var fra Sierra Leone, og Giggs ble ofte utsatt for rasistisk hets som gutt på grunn av sin bakgrunn.

- Faren min var ganske kjent da jeg vokste opp, og mange plaget meg på grunn av hudfargen hans, sa Giggs til The Mirror i 2008.

- Jeg sa ikke fra til noen om det, hverken til lærerene eller foreldrene mine. Det burde jeg ha gjort, men jeg holdt det for meg selv, fortsetter 40-åringen.

Tosifret mot Spurs I morgen møter United Tottenham borte. Et lag Giggs har scoret mot ti ganger i Premier League. Sist tilbake i 2010. Waliseren er ikke like målfarlig nå som det han en gang var som en rask kant.

Ronny Johnsen lar seg imponere over hvordan Giggs har kompensert for alderen ved å bytte posisjon på banen.

- Han har jo mistet mye hurtighet, men nå har han gått fra ving til sentral midtbane, så han er mindre avhengig av farta, men står heller på midten og strør pasninger. Det viser at han har et utrolig bredt register, sier Johnsen.