FOTBALLEKSPERT: Ryan Giggs blir å se på TV 2 framover. Foto: NTB Scanpix
FOTBALLEKSPERT: Ryan Giggs blir å se på TV 2 framover. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ryan Giggs blir ekspert for TV 2

Skal på Champions League-sending allerede i morgen.

Den tidligere Manchester United-helten Ryan Giggs (44) blir ny fotballekspert i TV 2. Det bekrefter kanalen i ettermiddag.

Ryan Giggs blir å se allerede i morgendagens Champions League-sending mellom Manchester United og Valencia. Det er TV 2 og Viasat som sender Champions League i Norge.

- Vi har en klar målsetning om å utvikle Champions League-produktet i Norge og det handler ikke minst om å tilby publikum de beste og mest innsiktsfulle formidlerne av fotball. I denne klassen hører Ryan Giggs - Manchester United-legende, Champions League-vinner og walisisk landslagssjef - hjemme, sier Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2.

Giggs spilte i Manchester United fra 1990 til 2014. Han står med 672 seriekamper for klubben. Waliseren skal først og fremst bidra i TV 2s sendinger fra Champions League.

- Jeg gleder meg veldig til denne jobben. Norge har alltid betydd mye for meg. Jeg husker godt fra tiden jeg var involvert i supporterklubbene i Skandinavia som spiller. Jeg har vokst opp og levd i Manchester nesten hele livet, men det er når man kommer til andre land - egentlig over hele verden - at man ser hvor stor klubben er og hvor mye den betyr for mennesker, sier Ryan Giggs til TV 2.

Giggs jobber nå som landslagssjef for Wales - en rolle som han altså kombinerer med å være fotballekspert på TV.

Også den irske Premier League-helten Robbie Keane skal jobbe for TV 2 med Champions League, melder kanalen. Keane er mest kjent fra Leeds, Tottenham og Liverpool.