Ryan Giggs kåret til tidenes United-spiller

Waliseren trodde ikke beskjeden da han fikk den.

HOLDER UT: Yngre spillere som Darren Fletcher har kommet til i Manchester United-trøya, men Ryan Giggs overlever nesten alle sammen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
HOLDER UT: Yngre spillere som Darren Fletcher har kommet til i Manchester United-trøya, men Ryan Giggs overlever nesten alle sammen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell CheyneVis mer

Følg fire Premier League-kamper i Dagbladets fotballstudio fra kl. 20.45!

(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson nølte ikke et sekund med å tilby Ryan Giggs enda en sesong på Old Trafford etter 37-åringens oppløftende siste halvår, og waliseren nølte ikke mye lenger med å skrive under.

Med de siste dagers overgangssirkus som bakteppe framstår Giggs som et godt eksempel på at lojalitet fortsatt finnes i toppfotballen, og snart tar klassevingen fatt på sin 20. sesong for rødtrøyene.

Nå blir veteranen hyllet som Manchester Uniteds største spiller gjennom tidene.

Det er det offisielle klubbmagasinet og manutd.com som står bak avstemningen, og Giggs har altså gått til topps foran navn som George Best, Eric Cantona og Bobby Charlton.

Selv skjønner waliseren nesten ikke at det går an.

- Jeg trodde det virkelig ikke da jeg ble fortalt det. Det har vært så mange store spillere i denne klubben, sier han, ifølge Independent.

Ung til sinns
Giggs fikk nylig sin 600. ligakamp for Manchester United.

Med scoring mot Newcastle i august har han også funnet nettmaskene i hver eneste sesong i engelsk toppdivisjon siden debutsesongen 1990/1991.

Likevel kjenner ikke Giggs på at han drar på årene.

- Det føles ikke som om jeg er 37. Jeg har fortsatt en god tone med unggutta, og føler meg som en av gjengen, sier han.

- Jeg leste en artikkel nylig at det var 20 år siden debuten min, og de hadde med noen fakta som jeg fikk mye tyn for av gutta. Men den tiden har gått unna veldig fort, og jeg føler meg absolutt ikke ferdig, jeg føler meg flott og håper jeg kan fortsette en stund til, sier Giggs.

Skryt av sjefen
En som ikke er overrasket over den ærefulle utmerkelsen 37-åringen nå har fått, er manager Alex Ferguson.

- Spillernes levetid har alltid en betydning i sånne sammenhenger, og Ryan har vært her lenger enn noen annen spiller, sier skotten.

- Nylig fikk han sin 600. ligakamp, og det er en utrolig prestasjon. Det kommer ikke til å skje igjen, ikke av en spiller i en og samme klubb. På toppen av det kommer nivået han har prestert på, og fortsatt presterer på i en alder av 37 år. Det er fantastisk, sier Alex Ferguson.

I kveld kan Giggs legge en ny ligakamp til rekka, dersom han får tillit når Manchester United møter Aston Villa på Old Trafford.