Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryan Giggs legger opp

- Jeg er veldig stolt, beæret og heldig.

SLUTTEN PÅ EN ÆRA: Ryan Giggs legger opp som fotballspiller. Han skal være assistenten til den nye Manchester United-manageren Louis van Gaal. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
SLUTTEN PÅ EN ÆRA: Ryan Giggs legger opp som fotballspiller. Han skal være assistenten til den nye Manchester United-manageren Louis van Gaal. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble det klart at Louis Van Gaal blir manager i Manchester United, og at Ryan Giggs blir assistenttrener.

Giggs kunngjorde også at han nå gir seg som spiller, og skriver følgende i et brev lagt ut på Manchester Uniteds hjemmesider:

«I dag er en fantastisk dag for Manchester United. Louis van Gaal er en god ansettelse, og la meg starte med å fortelle hvor glad jeg er for å jobbe med noen av hans kaliber. Han har en enestående CV, og jeg er sikker på at klubben vil blomstre under hans ledelse de neste årene.

Jeg vil også bruke denne muligheten til å kunngjøre at jeg nå pensjonerer meg fra profesjonell fotball, og starter på et nytt og spennende kapittel i mitt liv, som assistenttrener i Manchester United. Jeg er veldig stolt, beæret og heldig som har representert den største klubben i verden 963 ganger og Wales 64 ganger. Min drøm var alltid å spille for Manchester United, og selv om om jeg blir trist av å å tenke på at jeg aldri mer kommer til å ta på United-drakten som spiller, så har jeg vært heldig som har fått oppfylt den drømmen og spilt sammen med noen av verdens beste spillere, jobbet under en fantastisk manager som Sir Alex Ferguson, og ikke minst, spilt foran den beste fansen i fotball-verden. Jeg har alltid følt og satt pris på støtten.

Jeg vil også gi en stor takk til støtteapparatet vi har og har hatt i Manchester United i alle disse årene. Jeg ville ikke oppnådd den suksessen jeg har hatt uten deres engasjement til å skape det beste miljøet for å gjøre det mulig for spillere å trives. Jeg ville ikke ha vunnet 34 trofeer i min karriere uten dere. Jeg vil også gjerne komme med en spesiell takk til mine venner og familie for all deres kjærlighet og støtte.

For meg er i dag et nytt kapittel fylt med følelser, enorm stolthet, tristhet, men mest av alt, begeistring for framtida.

Jeg håper United-fansen vil dele min tro på at klubben, ledelsen og eiere, vil gjøre alt de kan for å ta denne fantastiske klubben tilbake der den hører hjemme, og jeg håper å være der på vært eneste skritt på den veien.

Til den beste fotballfansen i hele verden, takk, jeg har elsket hvert minutt jeg har spilt og representert den største og beste klubben i verden.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!