Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryan Giggs rikest i engelsk fotball

LONDON (Dagbladet): Ryan Giggs er den rikeste spilleren i engelsk fotball. Den lynraske Manchester United-spilleren har bygd seg opp en formue på 120 millioner kroner siden han debuterte i mars 1991. På rikmannslista følger Alan Shearer like bak Giggs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den engelske avisa «The Mirror» som offentliggjør fotballspillernes enorme formuer. Det er stadig flere som er kritiske til de astronomiske spillerlønningene i Premier League, og mange tror fotballen om få år vil stå på randen av konkurs.

Topp-lista

Ryan Giggs er engelsk fotballs rikeste spiller. Han tjener blant annet 72 millioner kroner på en skoavtale med Reebok. I tillegg har han lange avtaler med Citrokn og Capri-sun.

Han har kjøpt seg et stort hus til sju millioner kroner, og har tre sportsbiler. I fjor mottok han 12 millioner kroner for en reklamefilm fra Fuji-film.

  • ALAN SHEARER kommer på andreplass. Han har samlet på 90 millioner kroner. Det er i første rekke store overganger som har sikret ham rikdom. I tillegg har han gode reklameavtaler med Umbro og Braun.
  • DENNIS BERGKAMP kommer som en god nummer tre. Han har lagt seg opp verdier for 84 millioner kroner, og er samtidig en av de best betalte spillerne. Han har vært en dyktig forhandler, og har også mottatt store beløp ved kontraktsinngåelser.
  • DAVID PLATT er på hell som spiller, men han har sikret seg for framtida. Engelskmannen er god for 72 millioner, og har gode avtaler med blant andre McDonald's. Men de fleste pengene hentet Platt da han spilte i Italia.
  • PAUL GASCOIGNE sitter på 68 millioner kroner. Også han har tjent pengene sine på å bytte klubb, og har samtidig fått solide lønnsavtaler. Han har avtale med Adidas, TV og aviser.
  • IAN WRIGHT har tjent gode penger på sine mange nettkjenninger. Han er god for 54 millioner kroner, og pengene hentes fra lønninger, medie- og reklameavtaler.
  • PAUL INCE er god for 45 millioner kroner. Landslagskjempen har stort sett skapt sine verdier gjennom solide lønninger i England og Italia.
  • STAN COLLYMORE har tjent grovt på overganger. Fra Nottingham Forest, via Liverpool til Aston Villa. Han kan realisere 41 millioner kroner dersom han vil. Han har avtale med blant andre Diadora.
  • DAVID BECKHAM er ung, lovende og styrtrik. Han er allerede sikret seg en formue på 42 millioner kroner. I tillegg er kjæresten Victoria Adams god for mer. Han har avtale med Brylkrem og Adidas.
  • ROBBIE FOWLER kommer på 10. plass. Liverpool-spissen har 36 millioner kroner på bok, og er sikret i form av gode avtaler og lange kontrakter.
Hele Norges coronakart