Ryan Giggs tapte elskerinne-søksmål

Nektes erstatning fra The Sun.

SPILLER VIDERE: Ryan Giggs avgjorde for Manchester United mot Norwich søndag, waliseren er tilsynelatende ikke påvirket av utroskapshistoriene som har versert i britisk presse. Foto: REUTERS/Darren Staples
SPILLER VIDERE: Ryan Giggs avgjorde for Manchester United mot Norwich søndag, waliseren er tilsynelatende ikke påvirket av utroskapshistoriene som har versert i britisk presse. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

• Giggs og United mot Spurs søndag: - Overlever vi denne, så har vi en stor, stor sjanse

(Dagbladet): 15. april i fjor trykket The Sun et av årets største skandaleoppslag i Storbritannia.

Toppløsmodellen Imogen Thomas hadde et forhold til en Premier League-stjerne, skrev fotballøyas største avis. Og fotballspilleren hadde allerede vært i retten for å hindre britiske presse fra å navngi ham som utro familiefar.

Ryan Giggs ble navngitt til slutt, mange ganger.

Privatlivets fred Skylda la han på The Sun, og derfor saksøkta han avisa for brudd på privatlivets fred med krav om erstatning. Seinere ble Giggs anklaget for utroskap igjen, med brorens kone.

I dag tapte han Imogen Thomas-saken i High Court, skriver BBC og nyhetsbyrået PA.

Dommer Tugendhat begrunner det med at det ikke var noe bevis for at The Sun og utgiver News Group Newspapers hadde planer om å navngi Giggs som den utro fotballspilleren.

Giggs' advokater argumenter med at avisa misbrukte privat informasjon, og var årsaken til at Giggs ble outet i andre aviser og i sosiale medier som twitter.

Giggs var CTB 38-åringen gikk under aliaset «CTB» i rettspapirene da han først fikk stoppet offenliggjøring av sitt navn. Det skjedde etter påstander fra Giggs om at Thomas utpresset ham.

I desember ble den walisiske jenta renvasket, og dommer Tugendhat gjorde et poeng ut av at Giggs' forsøk på å være anonym mislyktes totalt.

- Initialene CTB er blitt sunget på fotballkamper der Mister Giggs har spilt for Manchester United. Og Giggs er blitt navngitt i Parlamentet, sier dommeren.

Tugendhat stoppet derfor saken før den kom til retten. Dommeren skriver at ingen av partene kommer heldig ut av saken, og han håper The Suns utgiver ikke tar beslutningen som en seier.

I RETTEN: Imogen Thomas poserte villig for fotografene da det ble avgjort at Giggs trakk sitt søksmål om utpressing mot modellen. Foto: REUTERS/Toby Melville
I RETTEN: Imogen Thomas poserte villig for fotografene da det ble avgjort at Giggs trakk sitt søksmål om utpressing mot modellen. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer