Ryan Lochte utestenges i ti måneder

Den amerikanske svømmestjernen Ryan Lochte utestenges i ti måneder og får ikke delta i VM i Budapest i juli 2017.

UTESTENGT: Ryan Lochte får ikke konkurrere på ti måneder. Foto: AP Photo/Michael Sohn, File
UTESTENGT: Ryan Lochte får ikke konkurrere på ti måneder. Foto: AP Photo/Michael Sohn, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det bekreftet USAs OL-komité og USAs svømmeforbund i en felles uttalelse torsdag. Avisen USA Today hadde da allerede skrevet om utestengelsen.

Lochtes lagkamerater Gunnar Bentz, Jack Conger og Jimmy Feigen utestenges i fire måneder. Ingen av de fire får være med når OL-troppen gjennomfører sitt tradisjonelle besøk i Det hvite hus.

Lochte mister nesten en million i bonuspenger, og alle fire mister utbetalinger fra svømmeforbundet og OL-komiteen mens de er utestengt. Lochte og Bentz må også gjøre samfunnstjeneste.

Svømmerne straffes etter skandalen under Rio-OL der Lochte og hans tre kamerater løy om at de var blitt ranet med pistol av folk som var forkledd som politi.

Delikat

Sannheten viste seg å være langt mer delikat. Det handlet om hærverk på en bensinstasjon der virkelige sikkerhetsvakter ble tilkalt og konfronterte amerikanerne.

For 32 år gamle Lochte ble det en kostbare affære. Mannen med 12 olympiske medaljer i karrieren har i etterkant av episoden mistet en lang rekke av sine sponsorer. Til sammen skal han ha tapt om lag en million dollar på hendelsene.

Det har ikke hjulpet at han etter hvert sto fram i mediene og beklaget det hele og tok på seg skyld.

Beklaget

– Jeg har overdrevet denne historien, og om jeg ikke hadde gjort det ville vi ikke vært i denne situasjonen. Jeg tar på meg ansvaret, sa Lochte i et TV-intervju.

I august ble han siktet av brasiliansk politi for å ha fabrikkert episoden. På det tidspunktet hadde Ryan Lochte allerede forlatt Brasil.

Lochte prøver i disse dager å bygge opp igjen sitt gode image. Han skal blant annet delta i en amerikansk utgave av showet «Skal vi danse?».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer