Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rydd opp, Tor Lian!

Nok en gang rammes håndball-Norge av en farse med leder av dommerkomiteen, Terje Anthonsen, og Bækkelagets Anja Andersen, i hovedrollene. Denne gangen uten at Anja verken har sagt noe eller vist fingeren til noen. Som redaktør av Håndballmagasinet har Terje Anthonsen skriftlig dokumentert sin forfølgelse av verdens beste håndballspiller.

  • Saken er denne: Anthonsen er redaktør av Håndballmagasinet som er Norges Håndballforbunds offisielle organ og som sendes til alle norske håndballspillere over 14 år. I januar-utgaven har Terje Anthonsen tatt inn en artikkel under tittelen «Den store Anja-testen».
  • Da Dagbladet konfronterte Anthonsen og håndball-president Tor Lian med artikkelen, svarte begge at dette var journalistens ansvar. Noen timer seinere ringte Lian tilbake og beklaget hele saken. Anthonsen derimot benekter sitt ansvar som redaktør og sier at det er Lian og arbeidsutvalget i NHF som har ansvaret.
  • Mest alvorlig med denne saken er ikke selve artikkelen «Den store Anja-testen», men at det er Terje Anthonsen som nok en gang fornærmer Anja Andersen. I fjor høst anmeldte han henne for å ha skadet idrettens anseelse etter at Anja hadde uttalt seg kritisk om en navngitt dommer.
  • Konflikten mellom Terje Anthonsen og Tor Lian på den ene siden og Anja Andersen og Frode Kyvåg på den andre siden er uverdig norsk håndball. Når Kyvåg sier at han bærer Håndballmagasinet «rett fra postkassa til søpla», tjener det både han og magasinet til liten ære.
  • Terje Anthonsen bør be Anja om unnskyldning. Hvis han ikke gjør det, må president Tor Lian sørge for å fjerne det vepsebolet som preger Håndballforbundet.

Her stilles det 15 spørsmål av sorten «Har du stjålet i butikk? Slått eller sparket noen? Skjelt ut en medspiller? Vist fingeren til dommer/publikum?». Svarer du ja på minst 13 av spørsmålene, får du følgende karakteristikk: «Anja er stolt av deg!».

I den aktuelle utgaven stilles Cecilie Leganger de samme spørsmålene, svarer ja på tre av dem og får beskjed om at hun er håndball-Norges svar på Synnøve Solbakken.

Det er mildt sagt oppsiktsvekkende at to personer som er Håndballforbundets fremste representanter, ikke en gang kjenner til redaktøransvaret for sitt eget offisielle organ. Å legge skylda på en stakkars frilans-journalist som trodde han hadde laget en uhøytidelig og morsom test, er en ynkelig form for ansvarsfraskrivelse.

Domskomiteen i NHF ville straffe Anja med en måneds utestengelse, men appellkomiteen frikjente henne. Fra bl.a. Spillerforeningen ble Anthonsens anmeldelse tolket som et angrep på ytringsfriheten.

Det ble også bråk da Anthonsen på eget initiativ laget en såkalt «skrekkvideo» der Anjas utfall og finger spilte hovedrollen i en film som ble brukt i skolering av dommere.

Anja er en større yndling enn versting på banen. Verdens beste håndballjente har enorm betydning for håndballens rekruttering. Denne gangen har hun verken åpnet munnen eller løftet en finger, men blitt stemplet som et dårlig forbilde av håndballens dommersjef.

Og ønske velkommen til den store Anja-festen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media