Ryddegutt

LONDON (Dagbladet): - Jeg trenger litt tid på å omstille meg fra midtforsvaret i Molde til den sentrale midtbanerollen i Wimbledon, sa Trond Andersen torsdag. Han fikk litt tid. For i dag debuterer han mot Coventry. - Jeg er veldig spent, sier han.

- Vi bruker Trond i den sentrale rollen fordi vi mener han er klar, sier Drillo-assistent Lars Tjernås.

- Han har vært god på trening, glidd godt inn i miljøet og så trenger vi struktur på midtbanen.

- Jeg er ikke kjent med nivået, sier Trond Andersen. - Derfor gjenstår det å se om jeg er klar rent sportslig. Men jeg er innstilt på dette og er veldig fornøyd med at jeg ble tatt ut på laget.

- Det eneste jeg vet med sikkerhet etter at jeg så kampen mot Middlesbrough på tirsdag, er at det å spille i Premier League er tøft og et godt hakk opp fra norsk Tippeliga.

Omstilling

- Du snakker om omstillingsproblemer?

- Ja, jeg har jo spilt midtstopper det siste halvannnet året i Molde. Og jeg vet at Wimbledon har hatt problemer med formasjonene. Men når jeg nå skal spille, må jeg først og fremst konsentrere meg om min egen jobb.

- Det blir feil å prøve å organisere midtbanen.

- Midtbanerollen krever mer enn det Trond er vant til, sier Lars Tjernås.

Men:

- Han hadde ikke blitt tatt ut om vi ikke hadde trodd at han kan gjøre jobben.

Frykter Coventry

Etter en seier og ett tap er Drillo middels fornøyd. Og føljetongen som du helt sikkert har vært innom, handler om de store forsvarsproblemene. Og på Selhurst Park i ettermiddag kommer et Coventry uten poeng. Det ligger i kortene at de vil slåss som bikkjer.

- Det er ikke gunstig å møte et lag som ikke har tatt poeng, sier Drillo. - Jeg ville heller møtt Manchester United, Chelsea eller Arsenal.

- Mener du det pga. forsvarsproblemene du sliter med?

- Ja, for da hadde det vært naturlig å ligge lavt. Og respekten ville vært større fra vår side.

- Men dere kan jo ligge lavt mot Coventry også?

- Ja, men det blir igjen sjølmotsigende mot et lag du skal slå. Og så er ikke disse gutta vant til å ligge lavt, sier Drillo.