Ryddet matta for Grace

Da IOC trengte en fornyelse, økte OL-sjansene for en 17-årig norsk brytersensasjon. Men ikke for Oslo 2022.

FIKK HJELP:  Forandringene i brytesporten som ble presset igjennom av den internasjonale olympiske komite (IOC), gjør at sensasjonen Grace Bullen får bedre sjanser i mesterskap framover.
FIKK HJELP: Forandringene i brytesporten som ble presset igjennom av den internasjonale olympiske komite (IOC), gjør at sensasjonen Grace Bullen får bedre sjanser i mesterskap framover. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AKKURAT nå ser det ikke ut som om den norske brytesensasjonen Grace Bullen trenger noen hjelpende hånd for å bli best i sporten sin. I løpet av fire sommermåneder har 17-åringen vunnet EM, VM -og OL-gull, og det på et vis som denne tre tusen år gamle klassiske idrettsgrenen knapt har sett maken til som moderne sport:

•• Gjennom tre internasjonale mesterskap har motstanderne fra resten av verden fått inn ett eneste lite poeng mot Grace.

Seinest i finalen i Ungdoms-OL forleden mot den kinesiske Asia-mesteren Xingru Pei, brukte Fredrikstad-jenta bare litt over ett minutt på å vinne.

Likevel er hun i all sin suverenitet et godt eksempel på mulighetene som ligger i en fornyet olympisk bevegelse.

FOR brytesporten er den første idretten som er blitt reformert av den internasjonale olympiske komite (IOC). De siste årene er det blitt snakket mye om IOC sin anledning til å forme de ulike idrettsgrenene positivt gjennom den makten som naturlig følger med det eksklusive eierskapet til de olympiske lekene. Sykkelsporten er for eksempel stadig blitt truet med eksklusjon på grunn av dopingproblemet sitt, uten at ordene har vært fulgt opp med handling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer