Ryder Cup tilbake i Europa

Holdt unna for USA i singlekampene på siste dag.

TOK TILBAKE RYDER CUP: Europas lagkaptein Colin Montgomerie poserer med Ryder Cup-trofeet og sine 12 utvalgte spillere som slo USA i prestisjetunge Ryder Cup. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARYFoto: SCANPIX/AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARY
TOK TILBAKE RYDER CUP: Europas lagkaptein Colin Montgomerie poserer med Ryder Cup-trofeet og sine 12 utvalgte spillere som slo USA i prestisjetunge Ryder Cup. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARYFoto: SCANPIX/AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARYVis mer

|||Graeme McDowell (31) ble den store helten i Ryder Cup der alt sto og veide til nesten siste hull.

USA ble slått med 14,5-13,5 etter mandagens 12 singlekamper. Europa ledet med 9,5-6,5 foran de avsluttende kampene, men utover dagen ble forspranget mindre og mindre etter hvert som spillerne kom til klubbhuset.

— Dette betyr alt for oss og europatouren. Jeg slo ikke et eneste slag, men er så stolt, så stolt, sa Europas lagkaptein Colin Montgomerie.

— Jeg er stolt av alle mine 12 spillere. Det var en grunn til at McDowell var blant disse. Han vant US Open og var full av selvtillit, fortsatte Montgomerie.

Matchvinneren McDowell var rørt. — Han (Montgomerie) var fantastisk. Han har jobbet så hardt med dette i to år. Å lykkes med dette for ham i dag, var meget spesielt, sa nordiren McDowell.

USA i siget
Amerikanerne hadde fått blod på tann, og verdenstoppene Tiger Woods og Phil Mickelson tok hver sin sikre seier. 22-årige Rickie Fowler, med stort press på seg, klarte å vinne de tre siste hullene mot italienske Edoardo Molinari etter å ha ligget klart under. Det ga uavgjort i kampen, og det sto plutselig 13,5-13,5 med én duell igjen på banen.

Kampen mellom US Open-vinner Graeme McDowell og Hunter Mahan ble også spennende, til tross for at McDowell var i en ganske sikker ledelse. Da McDowell senket en birdie på 16.-hullet trengte han bare å tangere sin makker på resten av hullene. Da Hunter Mahan misset på det 17. hullet måtte amerikanerne kapitulere, og jubelen brøt løs blant de europeiske spillerne.

Europa tok sin fjerde seier i løpet av de fem siste gangene turneringen er arrangert. Amerikanerne vant for to år siden på Valhalla Golf Club i Kentucky.

Turneringen i Wales ble preget av mye regnutsettelser, og alle de avsluttende singlekampene måtte spilles mandag. Europa avgjorde duellen etter solid spill søndag, etter at USA hadde tatt en knepen ledelse lørdag.

Corey Pavin var USAs kaptein og måtte innse at det ble et smertefullt og knepent tap.

Det var 38. gang at Ryder Cup ble spilt.

(NTB)