Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kombinert:

Rydzek rykket til seier, Schmid med sesongbeste

Opptur.

OPPTUR: Jan Schmid var klart best av de norske kombinertløperne og gikk inn til en sterk femteplass i Sør-Korea. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OPPTUR: Jan Schmid var klart best av de norske kombinertløperne og gikk inn til en sterk femteplass i Sør-Korea. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Kombinertstjernen Johannes Rydzek tok nok en seier i verdenscupen under prøve-OL i Sør-Korea. Jan Schmid gjorde sesongbeste med sin femteplass.

Rydzek holdt seg lenge i ryggen på østerrikske Mario Seidl, som ledet rennet etter hoppdelen. Men halvannen kilometer fra mål satte tyskeren inn støtet, rykket fra og kunne enkelt gå inn til sin sjuende individuelle seier denne sesongen.

Seidl startet langrennet med et forsprang på 29 sekunder. Han hadde det lengste svevet i hoppdelen med 136 meter. Halvveis ut på 10-kilometeren var han innhentet av Rydzek.

Opptur

Schmid gikk ut i sporet som nummer ni, ett minutt og sju sekunder bak teten. Til slutt avanserte han seg opp til femteplassen. Det er hans beste plassering i verdenscupen denne sesongen.

Trønderen endte 40,7 sekunder bak Rydzek. I hoppbakken gjorde Schmid et svev på 130,5 meter.

Sindre Ure Søtvik var nest best av de norske løperen etter hoppdelen med et svev på 128,5 meter, men i langrennet falt han ned fra 11.- til 21.-plass. Han var i mål 3.04,8 minutter bak vinnertiden.

OL

Veteranen Håvard Klemetsen gikk fra 13.- til 19.-plass. Han ble slått med 2,31,9 minutter. Tidligere på dagen hoppet finnmarkingen 126,5 meter.

For Harald Johnas Riiber ble det en 26.-plass. Han landet på 123,5 meter i hoppbakken, men i langrennet falt han sju plasser. Truls Sønstehagen Johansen og Espen Bjørnstad ble henholdsvis nummer 28 og 29.

Verdenscuprennet var en del av prøve-OL i sørkoreanske Pyeongchang, som er vertskap for vinterlekene om ett år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling