Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryggbrudd etter sykkelvelten

Simen Spieler Nilsen har fått påvist tre mindre brudd i ryggen etter sykkelvelten i Tyskland.

VELT: Skøyteløper Simen Spieler Nilsen har fått påvist tre brudd i ryggen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VELT: Skøyteløper Simen Spieler Nilsen har fått påvist tre brudd i ryggen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pederesen gikk i asfalten på en treningstur i Inzell onsdag og ble kraftig forslått. Begge ble sendt til sykehus for behandling og undersøkelser.

Spieler Nilsen ble hardest rammet, og har fått påvist tre mindre brudd i ryggen.

- Han har fått påvist tre små brudd i ryggen (tverrtagger), disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren, det har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på nyren. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg i en pressemelding.

Duoen Spieler Nilsen og Lunde Pedersen var med på det norske laget som tok OL-gull i lagtempo i 2018.

- For tidig å si

Spieler Nilsen blir utskrevet fra sykehuset torsdag, og flyr hjem til Norge for videre oppfølging der.

- Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så for vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, sier sportsjef Lasse Sætre.

Lunde Pedersen er utskrevet fra sykehuset og er allerede tilbake i Norge. Han ble undersøkt for et mulig brudd i hånda, men det var heldigvis kun forslått, melder landslagslegen.

Lunde Pedersen vil ha noen rolige dager hjemme før han tar sikte på å bli med på neste samling i Inzell fra 6. oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media