Ryggen til Thorkildsen er god som gull

Rastløs Thorkildsen lader opp til VM-finale med kjæresten.

OSAKA (Dagbladet.no): Alt ligger til rette for Norges første gull i Osaka. Nasjonens mest omtalte rygg de siste månedene - den til Andreas Thorkildsen - har ikke slått seg vrang etter gårsdagens to kvalifiseringskast.

25-åringen fikk påvist prolaps i den nedre brystryggen i midten av juli, men fysioterapeut Eirik Lager garanterer at Thorkildsen ikke vil støte på problemer i morgensdagens finale.

- Andreas er kjempeflink til å gjøre den jobben han skal gjøre. Det er en skade han kontrollerer med trening, sier Lager til Dagbladet.no.

- Det er ingenting som tyder på at ting har forandret seg til det negative. Andreas er klar. Han er veldig rolig i forhold til det han skal være med på, og ikke redd for at noe galt skal skje.

Tommelen opp

Thorkildsen varslet etter spydkvaliken at han skulle gjøre minst mulig fram mot finalen. Kjedsomheten på hotellet så imidlertid ut til å ha tatt overhånd, og i ettermiddag tok han en tur på treningsbanen like utenfor Nagai Stadion.

Der gjennomførte han en bedagelig økt sammen med kjæresten Christina Vukicevic og den svenske spydkasteren Magnus Arvidsson. Thorkildsen var i godt humør, og ga Dagbladets fotograf tommelen opp da han passerte etter endt treningsøkt.

- Andreas er mer konsentrert og fokusert enn til vanlig. Da kan han bli litt rastløs, og selv om han er flink til å slappe av på hotellet med X-box, er det ikke så mye å finne på. Han har lyst til å røre på seg. Det er et godt tegn, Andreas er i mesterskapsmodus, sier trener Åsmund Martinsen til Dagbladet.no.

TRENTE MED KJÆRESTEN: Andreas Thorkildsen og Christina Vukicevic gjennomførte ei lett økt dagen før dagen. Trener Åsmund Martinsen nøyde seg med å ta bilder. Foto: ARNT E. FOLVIK
TRENTE MED KJÆRESTEN: Andreas Thorkildsen og Christina Vukicevic gjennomførte ei lett økt dagen før dagen. Trener Åsmund Martinsen nøyde seg med å ta bilder. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Sterk psyke

Det er dårlig nytt for konkurrentene - for Thorkildsen har bevist før at han er en utøver som er best når det gjelder. Fra før har han OL-gull og EM-gull i premieskapet, men «bare» sølv i VM-sammenheng.

I år har Breaux Greer, Tero Pitkämäki og Vadims Vasilevskis alle kastet lengre enn skadeplagede Thorkildsen.

Akkurat det betyr fint lite i morgen.

- Det blir spennende. Golden League er en vanlig konkurranse, men mesterskap er noe helt spesielt. Andreas er veldig sterk mentalt, sier Martinsen.

Fysioterepeut Lager sier at det strengt tatt ikke er nødvendig med mer behandling av ryggen fram mot finalen.

- Andreas var hos meg i stad. Om han skal han noe mer bestemmer han selv. Han er egentlig klar nå, fastslår han.

Ryggen til Thorkildsen er god som gull
LEI AV HOTELLROMMET: Thorkildsen hadde planlagt å gjøre minst mulig før finalen, men klarte ikke la være å trene i dag tidlig.
KLAR: Ryggen til Andreas Thorkildsen har ikke blitt verre.