Ryk og reis, Aalbu

Hoppkomiteen i Norges Skiforbund regner med å ha den nye landslagssjefen for 1998/99 klar innen utgangen av mars. Det er for seint for Jan Erik Aalbu, som står på lista sammen med Trond Jøran Pedersen og er ønsket av blant andre Espen Bredesen og Lasse Ottesen.

- For hver dag som går tror jeg mindre og mindre på jobben i Norges Skiforbund. Får jeg ikke noe signal i Holmenkollen eller en av de påfølgende dagene, betrakter jeg hoppjobben som uaktuell.

- Da takker jeg ja til USA eller et annet tilbud jeg har fått, sier Jan Erik Aalbu til Dagbladet.

Ikke ferdige

Leder i Hoppkomiteen, Odd Hammernes, lar seg ikke presse av den tidsfristen Aalbu har satt.

- Vi klarer ikke å bli ferdige innen Kollen. Kan han ikke vente, er det bare å reise. Aalbu kan bare glemme å pese oss på tid.

- Det er dessuten lengre tidsfrist på den avtalen han og jeg har inngått, sier Odd Hammernes.

Hopplederen reiser til Australia i jobbsammenheng 28. mars. Aalbu reiser med familien til USA 3. april. Blir han amerikansk kombinerttrener, får han Steamboat Springs som ny adresse.

  • Amerikanerne satser maksimalt på OL i Salt Lake City om fire år, og ønsker seg Aalbu som sjef for kombinertløperne. Nå står de på for å få trenerkabalene til å gå opp så fort som mulig.

Krigen i hoppleiren har tippet i favør av landslagssjef Trond Jøran Pedersen de siste dagene. Han føler at mulighetene til å gjøre en god jobb neste sesong er til stede.

Ingen er ekskludert

- Det ligger føringer i det som skjedde på møtet med hoppkomiteen tirsdag kveld. Dermed er det også sjanser for at jeg fortsetter, sier Pedersen til Dagbladet.

Odd Hammernes sier at toppsjefen skal ansettes først.

Og han skal være norsk. Landslaget vil bestå av seks til åtte løpere. Laget for neste sesong blir først klart i april.

- Ingen er ekskludert, ingen er klare for det nye landslaget, sier Hammernes.

<B>VIL HA SVAR:</B> Jan Erik Aalbu er i tidsnød og trenger raskt svar fra hoppkomiteen om jobb som ny landslagssjef. Det får han ikke.