Rykker ikke ned

BISLETT (Dagbladet): I løpet av to ganger førtifem under ledelse av Drillo steg VIF-optimismen fra under pælebretten til godt oppover øra. - Nå rykker vi ikke ned. Dette tror jeg var vendepunktet, sier Dag Riisnæs.

Nedrykkstanken har streifet VIF-spillerne stadig oftere den siste måneden. Kanskje ikke så rart når du ligger på bånn av tabellen og har fått tre karameller på rad og rekke mot henholdsvis Haugesund, Lillestrøm og Brann.

Etter tre treninger og én kamp med Drillo både håper og tror Riisnæs de tankene er historie.

- Jeg tror ærlig talt at dette var vendepunktet, sier han til Dagbladet.

Drillo-effekten

- Hvor viktig var det å vinne den første kampen under Drillo for å få mest mulig ut av Drillo-effekten?
- Helt klart veldig viktig, men samtidig fokuserte Drillo i forkant av kampen på at vi hadde flere kamper å gjøre det på enn akkurat denne, forteller Riisnæs.

- Hva har Drillo betydd så langt?
- Han har en voldsom autoritet, og vi spillere har en enorm respekt for de resultatene han har oppnådd. Dessuten har han sagt veldig mye fornuftig den korte tida vi har hatt han, sier Riisnæs.

Mental innvirkning

Samtlige i VIF-leiren gir gladelig en god porsjon ære for årets tredje Tippeliga-seier til «den lille med pælene».

- Bare det at du vet at Drillo sitter på sidelinja er utrolig bra, sier John Carew.
- Han har betydd veldig mye psykisk.

Banens yngste ga Drillo en drømmeåpning i sin nye trenergjerning da han satte inn Vålerengas andre med pannebrasken etter 18 minutter. Både før og etter var Carew en konstant trussel for Stabæk-forsvaret.

- Det gikk veldig bra sjøl om jeg spilte alene på topp. Dette var bare utrolig deilig - og viktig, sier Carew før han tar seg en velfortjent dusj.