- Rykker ned med Tjærnås

Vålerenga-backen Viggo Strømme er lei av Lars Tjærnås' arbeidsmetoder som trener. Nå fyrer sørlendingen løs mot treneren sin og krever at han må ta ansvaret for klubbens elendige sesong som nådde et nytt bunnpunkt i 1- 5-tapet mot Lillestrøm i helga.

- Nå har vi spilt såpass mange dårlige kamper at jeg ikke ser noen grunn til at vi skal begynne å vinne. Det er kjempeskummelt med tanke på nedrykk, sier Strømme til Dagbladet.

Sørlendingen mener at klubben er nødt til å gjøre noe drastisk, og det fort. For ellers blir det nedrykk - akkurat som det ble i 96-sesongen.

- Vi er nødt til å krisemaksimere situasjonen. Jeg ser flere likheter til 96 da vi til slutt rykket ned. Jeg er i Vålerenga for å vinne fotballkamper. Nå ser jeg at arbeidsplassen min er i fare, og det gjør meg urolig. Slik bør de andre spillerne føle det også, sier Strømme.

- Er dette Tjærnås' feil?

- Det er klart at heller ikke vi spillerne har slått til. Men han burde ha skjønt at vi skulle gjort ting annerledes når vi bare taper og taper gjennom hele vinteren og vårsesongen. Han må ta ansvar for at vi ligger der vi gjør, mener den tidligere Start-spilleren.

Forferdelig dårlig

Strømme er forbannet på treneren sin av flere grunner. Han synes blant annet at Tjærnås' avgjørelser rundt spillerkjøp og leieavtaler er meget svake.

- Til neste sesong har vel snart 30 mann kontrakt. Det betyr at noen må ut. Det vitner om dårlig planlegging. Når vi i tillegg fikk beskjed før sesongen om at klubben skulle prøve å unngå å hente inn nye spillere, er det veldig svakt overfor oss som startet sesongen at det stadig kommer nye inn.

- I hvert fall når de nye spillerne, minus Hai (Ngoc Tran), ikke er gode nok for laget. Dersom nye spillere skal anskaffes, bør de være bedre enn dem som allerede er i klubben. Akkurat det synes jeg er forferdelig dårlig av Tjærnås og de andre som bestemmer over spillerstallen, sier en oppgitt og irritert Viggo Strømme.

De andre Vålerenga-spillerne Dagbladet snakket med, vil ikke uttrykke seg like kraftig om Tjærnås som Strømme. Men de fleste er enig om at mye er blitt gjort feil i løpet av årets sesong.

Kjell Roar Kaasa: - Jeg er ikke tilhenger av å sparke verken treneren eller spillere. Men vi kan kanskje gjøre ting litt annerledes. Jeg synes for eksempel at vi må endre litt på treningene så vi setter fokus på å gjøre det enkelt. Og så bør vi studere motstanderne grundigere før hver kamp.

Jon Eirik Ødegård: - Det er vanskelig å peke på noe konkret Lars Tjærnås kan gjøre for å snu den negative trenden. Jeg har tillit til Lars, men ønsker ikke å kommentere om det kunne vært lurt å få en ny mann i trenerjobben. Det er feil tidspunkt å si noe om det nå.

Thomas Berntsen: - Det er ikke min oppgave å vurdere Lars Tjærnås' avgjørelser som trener. Vi er begge ansatt av Vålerenga, og ledelsen må gjøre det de føler er riktig for klubben.

Tom Henning Hovi: - Vi må spille mer kynisk borte. Det har Lars snakket om lenge, men vi har ikke klart å utføre det på banen. Også må vi løse opp i den mentale biten før vi kan vinne kamper.

Espen Musæus: - Mye kunne vært gjort annerledes denne sesongen. Men det er lett å si nå. Noe må gjøres, men jeg vet ikke hva. Å sparke Lars Tjærnås tror jeg ikke er løsningen.

Bjørn Arild Levernes: - Vi har alle skylda for at vi er der vi er. Både Lars og oss spillerne må ta ansvaret kollektivt og også heve oss samlet. Det vi trenger nå er spilleglede.

Espen Haug: - Vi har gjort det vi har gjort og er der vi er. Det må vi ta en evaluering på etter sesongen. Det er klart at mye har gått feil, men det er ikke riktig å sparke treneren nå. Jeg tror likevel at vi hadde hatt mer ro dersom vi ikke leide ut spillere som vi gjør nå.

Pascal Simpson: - Vi kan ikke fortsette som nå. Men vi kan heller ikke tenke altfor mye på det vi har gjort feil. Nå må vi bare satse på å lære av de feilene, og gjøre ting riktig framover.

<B>MOT 1. DIVISJON:</B> Vålerenga-trener Lars Tjernås blir sterkt kritisert av backen Viggo Strømme. -Lars må ta ansvaret for at vi er et bånnlag. Nå er vi nødt til å krisemaksimere situasjonen, sier Strømme.