- Rykker ned om vi taper for Glimt

Derfor vurderer «Kenta» å spare spillere mot Brann i cupen.

JUBLET SIST I GÅR: Jo Inge Berget (18) utliknet med en iskald avslutning i lengste hjørne fra skrått hold mot Stabæk i går kveld, men Lyn er avhengige av alle poeng de kan raske med seg mot slutten av sesongen.
Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
JUBLET SIST I GÅR: Jo Inge Berget (18) utliknet med en iskald avslutning i lengste hjørne fra skrått hold mot Stabæk i går kveld, men Lyn er avhengige av alle poeng de kan raske med seg mot slutten av sesongen. Foto: Terje Bendiksby, ScanpixVis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): I dag er det 92 dager siden Lyn sist vant en tippeligakamp. Kommende søndag mener Lyn-trener Kent Bergersen at de må slå Bodø/Glimt for å ha en sjanse til å overleve.

- Taper vi den kampen rykker vi ned, sier Lyn-trener Kent Bergersen til Dagbladet etter gårsdagens poengdeling mot regjerende seriemester Stabæk.

Lagets hans har ikke vunnet siden de slo Bodø/Glimt 2-0 i Bodø 5. april. Åtte uavgjort og seks tap er det blitt på de 14 kampene Lyn har spilt siden da.

Nå venter nettopp Bodø/Glimt i det Bergersen omtaler som en skjebnekamp.

- Må ha seks seire
- For å overleve må vi ha minst seks seirer på de 13 siste kampene. Søndagens Glimt-kamp betyr mer enn en cupfinale. Så viktig er den at det er godt mulig at vi lar flere av spillerne hvile i torsdagens cupkamp mot Brann, sier Lyn-treneren på vei ut av landskamparenaen i går kveld.

Selv om krisa herjer, er det ingen sutring hos Lyn-spillerne. I går burde de avgjort kampen i første omgang.

- Da burde vi ledet med to mål, ikke bare med ett. Nå gjelder det å jobbe hardt på trening, få flere positive opplevelser og bygge selvtillit. Sutringen holder vi oss unna. Ingen blir bedre av det, sier Kent Bergersen.

- Gir alt
Etter at Daniel Nannskog hadde headet inn Stabæks ledermål sju minutter før slutt, trodde de fleste på Ullevaal at Lyn ville gå på et nytt tap. Jo Inge Berget (tre seriemål) ville det annerledes.

- Selv om vi står i en bratt oppoverbakke er vi flinke til å gjøre det vi kan. Vi har på ingen måte gitt opp, og gir alt. Selv tror jeg vi skal greie plassen i Tippeligaen. Det er en utfordring, men den tar vi. Det utenomsportslige gir oss bare ekstra tenning, sier Berget til Dagbladet.

10 millioner
For at Lyn skal komme seg opp av knestående, er det budsjettert med netto spillersalg for 10 millioner kroner i løpet av sommeren. Stabæk-trener Jan Jönsson er blant dem som tror at Lyn kan overleve, selv om det ser mørkt ut.

- Lyn er like bra som mange av de andre lagene, men har ikke hatt marginene med seg. Poenget de tok i går var ingen overraskelse. Mitt syn er at Lyn ennå ikke er fortapt, sier Jönsson.

Pontus Farnerud mener det var urutinert å gi fra seg 2-1 ledelsen på tampen av kampen, og blir ikke motsagt verken av trener Jönsson eller målscorer Daniel Nannskog.

- Vi hadde snudd kampen og tatt ledelsen. Da skal det ikke skje at vi gir fra oss to poeng, sier Jönsson.

- Det var en lærepenge, men er slikt som kan skje i den fasen vi er i nå. Vi bygger opp et nytt Stabæk-lag, og må tåle at ikke alt går på skinner. Men selvfølgelig burde vi stengt butikken på 2-1, sier Nannskog.

Bedrøvelig
Førsteomgangen i går karakteriserer han som bedrøvelig.

- I pausen hadde vi en konstruktiv prat, og lovte at vi skulle kunne se hverandre i øynene etter kampen. Andreomgangen var bra, selv om det var mange trøtte bein utpå der, sier Daniel Nannskog.

Ferien i år har han allerede hatt. Den var på fire dager i juni, og besto utelukkende av regnvær.

- Det blir tøft med en sommer uten pause, men slik er det å være fotballspiller på topplan. Ferie får jeg ta etter karrieren. Jeg har to og et halvt år igjen av kontrakten med Stabæk, og er innstilt på å spille til jeg er nærmere 38. Jeg fortsetter så lenge jeg scorer, sier Daniel Nannskog.

CUPFINALE: Lyn-trener Kent Bergersen vurderer å spare spillere mot Brann i cupen torsdag for å være best mulig forberedt til den virkelige «cupfinalen» - nedrykkskampen mot Bodø/Glimt neste helg.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX .
CUPFINALE: Lyn-trener Kent Bergersen vurderer å spare spillere mot Brann i cupen torsdag for å være best mulig forberedt til den virkelige «cupfinalen» - nedrykkskampen mot Bodø/Glimt neste helg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX . Vis mer