Erling Braut Haaland og Usain Bolt toppfart

Rykket vekker oppsikt

Fortsatt langt opp til Usain Bolt og Karsten Warholms nivå, men det er mye mer enn Erling Braut Haalands toppfart som imponerer.

FOTBALL IKKE FRIIDRETT: Alf-Ingve Berntsen, Erling Braut Haalands i ung alder, forteller hvordan Dortmunds stjerneskudd trente som ung gutt. Video: Rødt Kort Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SISTE kamp for Dortmund ble Erling Braut Haaland målt til en toppfart på 36.04 km/t. Det var ny bestenotering for sesongen 2020/21 i den tyske Bundesliga, en serie som er ranket som verdens tredje beste.

Rekorden gjør at internasjonale fotballskribenter nå løfter den unge nordmannen opp til gruppen av de aller kjappeste i sporten:

- Er Erling Haaland, Dortmunds stjerne, verdens raskeste fotballspiller?, spør britiske Give Me Sport, og svarer selv ja.

Det kan virke litt kjapt siden den beste tida som ble målt i Premier League forrige sesong var Manchester City-backen Kyle Walkers 37,8 km/t mot Chelsea. I 2019/20 ville tilsynelatende ikke Haaland vært blant de 10 raskeste engang, mens den nye rekorden hans fra sist lørdag bare to sesonger tidligere hadde slått alle noteringer fra Premier League.

Disse målingene av høyeste hastighet i fotball er altså en såpass ny teknologi, at det er grunn til å være litt forsiktig med å sette tider målt i ulike sesonger og serier opp mot hverandre.

Dessuten er det er noe annet med Haalands fartsegenskaper som kanskje er vel så interessant som akkurat den eksakte høyeste hastighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer