Rykte om drept barn stoppet storkamp

Ryktet om at et barn var drept utenfor stadion stanset lokaloppgjøret mellom Lazio og Roma søndag. Kampen ble ikke gjenopptatt.

Ryktet om at et barn var drept spredte seg på Olympiastadions tribuner under pausen. Da spillerne kom på banen igjen for å starte 2. omgang i den målløse kampen, tok publikum ned bannerne sine og ropte at kampen ikke måtte starte. Det opplyser La Gazzetta dello Sport på sine nettsider

Speaker opplyste over høyttaleranlegget at det ikke hadde skjedd noe galt utenfor stadionmurene, men det ble sagt på tribunene at et barn skulle være kjørt i hjel av en politibil.

Det ble tatt avspark og spilt et par minutter, men stemningen på tribunene var helt feil. Da en tilskuer prøvde å ta seg ut på banen, kalte dommeren Roberto Rosetti til seg lagkapteinene og avbrøt kampen. Deretter hersket det full forvirring i lang tid.

Dommeren fikk offisiell beskjed om at ingen alvorlige episoder hadde inntruffet utenfor stadion, men hans forsøk på å starte kampen vant ikke gehør blant spillerne. De ga uttrykk for at de ville gå i garderoben, at de ikke ønsket å spille.

Det hersket kaotiske tilstander på banen, der diskusjoner pågikk i lang tid. Noen hadde lyst til å spille, andre hørte på publikum som krevde at kampen ikke måtte fullføres.

Etter nesten en halvtime opplyste speaker at portene ville bli åpnet slik at de som ønsket det kunne forlate stadion. Noe senere gjorde dommeren det klart at kampen ikke ville bli gjenopptatt.

Ordren til det skal ifølge Gazzetta dello Sport ha kommet fra ordensmakten, som ikke ville provosere tilskuerne.

John Carew var reserve for Roma og kom ikke på banen i søndagens kamp.

(NTB)

FULL FORVIRRING: Dommer Roberto Rosetti valgte til slutt å avbryte kampen.