ÅRETS NYKOMMER I BRASIL: Palmeiras' Gabriel Jesus. Foto:  EPA / SEBASTIAO MOREIRA
ÅRETS NYKOMMER I BRASIL: Palmeiras' Gabriel Jesus. Foto:  EPA / SEBASTIAO MOREIRAVis mer

Ryktebørs: Brasiliansk stjerneskudd velger Manchester City fremfor Barca, Real og United

Her er dagens ryktebørs.

(Dagbladet/FourFourTwo) Manchester City og Gabriel Jesus skal være nær en avtale. Daily Mail forteller at brasilianeren skal være verdt 20 millioner pund. Manchester United, Barcelona, Real Madrid og Inter skal ha vært i kontakt med 19-åringen, men Jesus ønsker å spille for Pep Guardiola. Spillerens agent hevder at samtalene mellom klubbene og spilleren er gått såpass langt at det bare gjenstår detaljer. Avtalen skal innebære at Jesus blir i Palmeiras på lån frem til Januar (ut årets sesong i Brasil).

The Guardian skriver at José Mourinho vil rydde opp i Manchester United. Manageren er ikke imponert over Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo eller Bastian Schweinsteiger. Mourinho har allerede hentet tre spillere til klubben og det ventes at rekordovergangen til Paul Pogba vil følge innen kort tid. United har vært hyppig nevnt i overgangsmarkedet i sommer, og Leonardo Bonucci er den seneste spilleren som har blitt linket til klubben.

Rafael van der Vaart jakter ny klubb etter å ha fått vite at han ikke inngår i Real Betis' planer. 33-åringen har vært i klubber som Ajax, Real Madrid og Tottenham, men skal nå være på vei til Championship-klubben Reading. Nederlenderen har vært i kontakt med klubbens nederlandske trener Jaap Stam, og sistnevnte skal være optimistisk i henhold til en overgang, ifølge Daily Mirror.

Juventus fokuserer for fullt på å finne en erstatter for Paul Pogba, og Corriere Dello Sport melder at klubben har flere kandidater de vurderer. Hovedmålet skal være Javier Mascherano, til tross for at Barcelona planlegger å presentere argentineren for en fornyet kontrakt. Den italienske avisa forteller videre at de andre kandidatene er Chelseas Nemanja Matic, Real Madrids Mateo Kovacic, Newcastles Moussa Sissoko og Inters Marcelo Brozovic. Pogbas overgang vil komme på rundt hundre millioner pund, og Juventus vil dermed ha økonomiske muskler til å kunne velge fra øverste hylle.

Everton nærmer seg en overgang for Marko Arnautovic, skriver Sky Sports. Stoke-spissen har bare ett år igjen av sin kontrakt, og har ikke kommet til enighet med klubben om en fornyelse. Everton skal være villig til å betale tolv millioner pund for å løse østerrikeren fra sin nåværende kontrakt. Stoke har vært koblet til West Bromwich-spiss Saido Berahino, og kan komme til å øke budet dersom Arnautovic forlater klubben.

Leicester har lagt inn et bud på polske Bartosz Kapustka. 19-åringen imponerte for Polen i kampen mot Nord-Irland under årets EM, og Premier League-klubben skal være ivrige etter å skaffe seg hans signatur. Kapustka spiller i Krakovia og skal være verdsatt til litt over fem millioner pund. Klubber i Spania, Nederland, Tyskland og England har vist interesse for vingen, skriver Sky Sports.

Andre rykter:

- Mario Gomez nekter å snakke med andre klubber om en overgang før Fiorentina går med på å selge spissen. (Gazzetta World)

- Alexandre Pato er på vei til Villarreal etter å ha floppet under låneoppholdet i Chelsea. (Goal)

- Både Liverpool og Borussia Dortmund skal ha kontaktet Newcastles Moussa Sissoko angående en overgang (Le 10 Sport – Fransk)

- Roberto Martinez topper ønskelista til Hull. Manageren fikk sparken fra Everton i mai, og står for tiden uten klubb. Hulls assistenttrener Mike Phelan er andrevalget til klubben. (The Guardian)

- Pierre-Emerick Aubameyang har uttalt at bare Real Madrid kan lokke ham vekk fra Borussia Dortmund. (Gazzetta World)

- Tottenham-spiss Clinton N'Jie ventes å gå på lån til Marseille til tross for å ha pådratt seg en leggskade. (Sky Sports)

- Liverpools Brad Smith er nær en overgang til Bournemouth, og skal i gjennom den medisinske testen i dag. Han er den andre Liverpool-spilleren Eddie Howe henter til klubben i sommer. (Goal)

- Everton krever hele 90 millioner euro for Romelu Lukaku. (Gazzetta World)