DÅRLIG STEMNING: Juan Mata er ikke fornøyd med José Mourinho, og vil derfor forlate United. Foto: Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock 
DÅRLIG STEMNING: Juan Mata er ikke fornøyd med José Mourinho, og vil derfor forlate United. Foto: Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock Vis mer

Ryktebørs: Mata vil tvinge gjennom et salg til Everton

Her er dagens ryktebørs.

(Dagbladet / FourFourTwo): Everton har forhørt seg om Juan Mata, skriver The Times. United har indikert at Mata ikke er til salgs, men etter at han ble byttet inn og ut i samme omgang i Community Shield forrige søndag har det oppstått spekulasjoner om spanjolens fremtid. Ifølge den britiske avisen vil midtbanespilleren prøve å tvinge igjennom et salg. Mata har en trøblete fortid med Mourinho etter å ha blitt pekt ut som syndebukk i Chelsea før han ble solgt til United i 2014. En annen som vil forlate klubben er Adnan Januzaj som føler seg dårlig behandlet.

Arsenal er i samtaler med Valencia, men har ikke blitt enige om pris for Shkodran Mustafi. Ifølge The Guardian ser det ikke ut til at partene vil bli enige med det første. Mustafis agent Ali Bulut påsto tidligere at Arsenal hadde blitt enige med tyskeren om personlige betingelser – men klubbene trodde visst nok ikke at Bulut var Mustafis offisielle agent. Til tross denne merkelige situasjonen skal Arsenal være sikre på at partene vil komme til en avtale.

Laminé Kone har bedt om å bli solgt fra Sunderland, melder Sky Sports. Kone sier til nettsiden at Sunderland hadde lovet ham en ny kontrakt, men etter utallige møter og telefonsamtaler har det ennå ikke blitt lagt frem noen kontrakt. Derfor vil forsvarspilleren nå forlate de svarte kattene til fordel for Everton som har blitt linket til ivorianeren.

Inters nye manager Frank De Boer vil signere Manchester Uniteds Daley Blind. Blind spilte for manageren i Ajax. Ettersom United har signert Eric Bailly i samme posisjon som den nederlandske forsvarspilleren er De Boer overbevist om at de vil gå med på et salg, skriver Gazzetta World.

Newcastles midtbanespiller Moussa Sissoko ønsker seg en overgang til Real Madrid. Den franske landslagspilleren har vært linket til Real i hele sommer, men Newcastle har ikke mottatt noe bud. Etter at Newcastle rykket ned i mai har det vært flere spillere som ønsket seg vekk fra klubben. Ifølge Sky Sports uttaler Sissoko:
- Jeg ga alt for denne klubben og jeg vil spille store kamper. For å gjøre det må jeg dra et annet sted.

Wilfried Bony er uønsket i Manchester City og har blitt koblet til Everton, men til Liverpool Echo avviser Ronald Koeman dette. Manageren forteller at klubben er interessert i å hente en spiss, men Bony er ikke en av alternativene de vurderer. Nederlenderen røper også at de prøver å selge Oumar Niasse, fordi spilleren ikke inngår i managerens planer.

West Bromwich har kastet seg inn i kampen om Christian Benteke. Spissen har vært linket til Crystal Palace. Tidligere i sommer la Palace inn et bud på 25 millioner pund for belgieren som ikke er med i Klopps planer på Anfield. Likevel nekter Liverpool å selge Benteke for mindre enn 32 millioner pund. West Bromwich har bare signert en spiller i sommer og Tony Pulis ønsker seg en ny spiss ettersom Saido Berahino er innstilt på å forlate klubben, skriver Sky Sports.

Portugisiske Joao Mario har vært ønsket av flere klubber i sommer etter et imponerende EM. Nå melder Gazzetta World at spilleren er nær en overgang til Inter Milan. Avtalen skal være verdt 45 millioner euro. Spilleren vil komme til Italia på lån fra Sporting Lisboa i et år, før en permanent overgang blir gjort ferdig neste sommer.

Andre rykter:

- Ronald Koeman jobber for å beholde Romelu Lukaku i Everton, i tillegg til at han vil hente tre eller fire nye spillere. (Sky Sports)

- Everton er enige med Crystal Palace om en overgang verdt 30 millioner pund for Yannick Bolasie. (Sky Sports)

- Eliaquim Mangala er ønsket av både AC Milan og Valencia etter at det ble kjent at spilleren ikke er i Pep Guardiolas planer. (Daily Mail)

- Atletico Madrid og Valencia linkes til Pedro som vil forlate Chelsea. (Daily Star)

- Aston Villa er klare til å gi slipp på Ashley Westwood, dermed kan spilleren gå til Burnley. (Daily Mirror)

- Benficas Eduardo Salvio vil forlate klubben etter at AC Milan viste interesse for spilleren. (Gazzetta World)