Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryktebørsen: Griezmann-meldingen som skremmer United-fansen

Manchester City har gått ut i rakettfart og allerede hentet to nye spillere ti Etihad. De andre engelske storklubbene tar det litt mer rolig - foreløpig. 

BLI ELLER GÅ? Det kommer til å være spørsmålet denne sommeren. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix
BLI ELLER GÅ? Det kommer til å være spørsmålet denne sommeren. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Selv om ikke sommerens overgangsvindu i England åpner før 1. juli, hindrer ikke det klubbene å gjøre det meste av papirarbeidet allerede nå.

Manchester City og manager Pep Guardiola har allerede vist at de ikke har planer om å være seint ute med spillerkjøp.

Klubben selv har allerede bekreftet at Monacos playmaker Bernardo Silva er klar for de lyseblå, for en sum rundt 500 millioner kroner ifølge engelske medier, og i går kom beskjeden om at storlaget også skal hente brasilianeren Ederson Moraes fra Benfica for rundt 380 millioner norske kroner.

I tillegg har City kvittet seg med Pablo Zabaleta (West Ham), Gäel Clichy (frigitt), Jesus Navas (frigitt), Willy Caballero (frigitt) og Bacary Sagna (frigitt). Det viser at oppryddingen for fullt er i gang i den blå delen av Manchester.

Griezmann-melding

Når det gjelder de røde rivalene Manchester United, så har det så langt vært rolig. Manager José Mourinho uttalte nylig at han allerede for to måneder siden ga Ed Woodward en liste over spillere han ønsker, og at det nå er opp til ham.

En som hele denne sesongen har blitt linket til United er Atlético Madrid-angriper Antoine Griezmann. Han uttalte selv i et intervju at sjansen for at han ville gå til de røde var «6 av 10».

Men etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) avviste klubbens anke i overgangssaken, som sier at de ikke får hente nye spillere før 1. januar 2018, skrev Griezmann følgende melding på Twitter:

«Ahora más nunca #Atleti #Todosjuntos» .(Nå mer enn noen gang #Atleti #Allesammen).

Det tolker mange som en beskjed om at han vil bli værende minst en sesong for å hjelpe klubben, som ikke kan hente inn en erstatter for ham dersom han drar i sommer.

For Uniteds del kan det bety jakt på andre angripere.

Liverpool-signering

Liverpool har på sin side hentet Chelseas Dominic Solanke gratis. 19-åringen blir sett på som et av de største spisstalentene i England.

Han var på utlån til Vitesse 2015/16-sesongen, hvor han nettet sju ganger på 25 kamper. Han takket nei til utlån i flere klubber forrige sesong, og var tredjevalget bak Diego Costa og Michy Batshuayi.

Andre spillere som har blitt sterkt linket til de røde er Southampton-stopper Virgil van Dijk, som vil koste rundt 500 millioner kroner. Det er ventet at Liverpool vil få konkurranse av flere toppklubber, deriblant Manchester City.

En annen spiller som har blitt sterkt linket til de røde er Mohamed Salah. Den tidligere Chelsea-spilleren har gjort sakene sine svært bra i Roma denne sesongen, men klubbene er foreløpig ikke enige om overgangssum, skriver The Times.

Arsenal skal handle

Arsenal-manager Arsène Wenger skrev nylig under på en ny toårskontrakt med London-klubben, og det er ventet at han også ville hente inn en del friskt blod i sommer.

Klubben havnet utenfor det gode selskap for første gang siden 1996/97, og det forventes nærmest at FA-cupvinneren skal forsterke laget med noen tunge navn foran neste sesong.

- Det er en sterk spillergruppe og med noen nye tilskudd vil vi bli enda mer suksessfulle, uttalte Wenger til Arsenals hjemmesider.

Samtidig gjelder det for franskmannen å overtale Alexis Sanchez og Mesut Özil til å skrive nye kontrakter. Duoen har vært linket bort fra Emirates denne sesongen.

Nøkterne Spurs

Tottenham må nok en gang være litt mer nøkterne enn sine rivaler. De liljehvite bygger ny stadion som har fått en prislapp på rundt 800 millioner kroner.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har nok lært en del av spillerkjøpene han gjorde forrige sesong. Moussa Sissokos overgang satte ny klubbrekord, men spilleren fikk lite spilletid og kan allerede være på vei ut døra.

Vincent Janssen har heller ikke fått vist seg fra sin beste side, mens Victor Wanyama viste seg som et solid kjøp.

Tottenham vil nok likevel også hente inn noen flere navn, og fansen drømmer nok om flere eventyrhistorier som Dele Alli (21) har vært.

Chelsea-forsterkninger

Seriemester Chelsea har vært linket til spillere som Alvaro Morata, Romelu Lukaku og Alexis Sanchez. Det knyttes også stadig mer usikkerhet til om Diego Costa blir å finne på Stamford bridge neste sesong.

Spissen skal ha flørtet med kinesisk fotball, og tidlig i sesongen gikk det rapporter på at han kranglet med manager Antonio Conte.

De blå har fortsatt ikke hentet noen nye spillere, men i tillegg til Solanke har flere spillere offisielt dratt. Det gjelder Juan Cuadrado (Juventus), Christian Atsu (Newcastle) og Asmir Begovic (Bournemouth).

Heftig handel

Premier League-klubbene handlet heftig i løpet av overgangsvinduets første uke i fjor. Allerede etter én uke ble det handlet for 3,3 milliarder kroner. De fleste tror at klubbene vil knuse alle rekorder denne sommeren, særlig med tanke på at flere av de engelske toppklubbene underpresterte forrige sesong.

I tillegg har du ferske og relativt ferske managere som Antonio Conte, Pep Guardiola, Jürgen Klopp og José Mourinho, som alle vil sette sitt eget preg på lagene de tok over. Det er derfor ventet at pengene vil sitte løst.

Den anerkjente journalisten Guillem Balague uttalte til Sky Sports tidligere denne sesongen at Manchester United hadde mer enn 400 millioner pund å bruke, mens alle de øvrige topp 6-lagene hadde minst 200 millioner pund å bruke.

Det synet deler engelske medier, som ofte opererer med samme tall. Det at klubbene har så mye midler tilgjengelig, er ikke dermed ensbetydende med at de vil bruke så mye. Men det gir en pekepinn på hva vi har i vente i sommer.

Det er bare til å feste setebeltene.

Hele Norges coronakart